Cont personal

De ce sa mergi la sedintele cu parintii!

autor: Sebastian Stefan

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
Comunicarea nu se instaurează dintr-o dată! Este un proces lung şi dificil în care toţi...
 
Prietenii au o mare importanţă la vârsta adolescenţei. Prin intermediul lor, tânărul...
 
Taguri: parintii  dirigintele  sedintelor  situatia 
Asa cum probabil stiti deja, rolul sedintelor cu parintii este acela de informare. Metoda este simpla si usor de inteles, dirgintele sau invatatorul stabileste o ora de intalnire pe care elevii trebuie sa le-o comunice parintilor in scopul informarii celor din urma de situatia scolarului. De obicei profesorul comunica direct cu parintii si vice-versa doar in timpul acestor sedinte, subiectul de baza fiind elevul desigur. Astfel atat profesorul cat si parintele afla informatii importante (situatia la invatatura, comportamentul de acasa, agresivitatea in amblele colective etc.) si poate lua masuri de prevenire a unor cazuri mai grave, sau dimpotriva se poate mandri cu reusitele elevului.
   
O problema majora la sedintele cu parinti ar fi lipsa parintilor copiilor problema, de obicei exact cei care erau mai asteptati din motive cum ar fi rusinea sau lipsa timpului disponibil. Acest lucru genereaza o alta problema si totodata o solutie: ca parinte nu este normal sa se dicute problemele copiluliui tau in fata altor 20 de persoane care de altfel nu au nici un interes sa asiste la conversatie. 

Intalniri particulare parinte-profesor

Solutia este simpla, si anume inlocuirea sedintelor cu parintii cu intalniri particulare lunare. Se va elmina din start scuza "Nu am avut timp" deoarece ora intalnirii va fi stabilita de comun acord (de obicei de parinte, tinand cont ca programul profesorilor este mult mai flexibil) si acestia vor putea discuta toate probleme intr-un mod mult mai elegant si confidential.

Acesta metoda nu este deloc deplasata ci chiar este folosita de multi diriginti; prin regulamentul de functionare a unitatilor de invatamant preuniversitare aprobat de Ministerul Educatiei si Cercetarii, parintii sunt obligati sa se prezinte odata pe luna la scoala pentru a discuta cu dirigintele despre situatia scolarului si de a asigura frecventa scolara a elevului la ore. Sedintele cu parintii sunt create pentru a oferi o comoditate profesorilor, informand toti parintii in acelasi timp.
   
In cazul ca care preferati sa abordati problemele elevului in particular puteti oricand sa faceti asta (asa cum am aratat mai sus este chiar recomandat sa o faceti in fiecare luna) contactand dirigintele si stabilind o intalnire.
   
Pentru a nu se intelege gresit asta nu inseamna desfintarea totala a sedintelor cu parintii. Atunci cand sedintele au rol administrativ (strangerea de bani pentru diferite fonduri, excursii, achizitionarea manualelor, organizarea de evenimente etc) acestea sunt binevenite.
   
Discutia colectiva a problemelor administrative si de interes comun iar a celor de interes personal in privat ar putea duce la consolidarea relatiei parinte-diriginte (sau invatator), la o mai buna informare de ambele parti, la eliminarea frustrarii si rusinii provocate de dicutarea problemelor personale in fata "publicului" si chiar la modul de sanctionare a elevilor, acolo unde este nevoie. Implementarea acestei metode de informare face parte, de atlfel, din modernizarea invatamantului romanesc si aducerea acestuia la nivel european, iar initiativa va trebui luata intodeauna de dirigintele sau profesorul clasei, parintii pur si simplu conformandu-se situatiei.
Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro