Cont personal

Copilul meu merge singur la scoala!

autor: Echipa GP

 
Similare
Pentru cei care urmează un ciclu lung de şcolarizare, intrarea la liceu constituie un...
 
Bulimia nervoasa este o afectiune psihiatrica caracterizata de episoade recurente de ingestie...
 
Sportul reprezintă una dintre cele mai bune şcoli ale vieţii în care învăţăm să ne...
 
Poate ca acum 20 ani era mult mai greu sa gasim o jucarie care sa stimuleze creativitatea...
 
Pe vremuri oamenii isi pierdeau dintii de tineri, dantura se ingalbenea si se inegrea si...
 
Taguri: copil    scoala    elev    scolar 
Daca munciti cu un program normal de birou, este foarte posibil sa nu aveti posibilitatea sa va duceti si sa va aduceti copilul de la scoala in fiecare zi. Cand scolarul dumneavoastra este prea mic pentru a se descurca singur in haosul strazii, cea mai la indemana solutie este sa apelati la ajutorul bunicilor sau la cel al unei mamici care il poate lua in grija si pe copilul dumneavoastra. De la varsta de 9 ani insa, orice mic elev se poate descurca singur, respectand cateva reguli simple de conduita stradala. Si aici intervine rolul parintilor, care trebuie sa le arate comportamentul corect in calitate de pieton.

Reguli esentiale pe care un copil trebuie sa le cunoasca

 • Traseul trebuie facut de parinti, in asa fel incat sa fie cat mai simplu, mai lipsit de pericole si cat mai scurt.
 • Inainte de a va trimite copilul singur la scoala, asigurati-va ca stie bine drumul, posibilele pericole si obstacole.
 • Aratati-i copilului ca trebuie sa mearga numai pe trotuar si, mai mult, sa incerce sa se pastreze mereu pe mijlocul acestuia.
 • Explicati-i ca, inainte de a se angaja in traversare, trebuie sa priveasca spre stanga, apoi catre dreapta, pentru a se asigura ca nu vine nicio masina inspre el.
 • Sfatuiti-va copilul sa traverseze mereu in linie dreapta.
 • Cand traverseaza strada pe la trecerea de pietoni, trebuie sa se asigure ca pozitia aleasa este vizibila si ca nu trecere fara sa se asigure ca soferii opresc. De asemenea, amintiti-i sa nu alerge pe zebra.
 • Pentru mai multa precautie, fixati-i pe ghiozdan sau pe manecile hainutei de uniforma benzi reflectorizante.
 • Imbracati-va copilul in culori deschise la culoare sau in nuante vii, pentru a fi vizibil de departe.
 • Daca parcurge drumul alaturi de colegii de scoala, amintiti-i ca trotuarul nu este un teren de joaca si ca nu este indicat sa se alerge sau sa se impinga intre ei.
 • De asemenea, spuneti-i copilului ca trebuie sa fie atent la masinile parcate care impiedica vizibilitatea sa asupra strazii. Este mai bine sa mai mearga cativa pasi si sa gaseasca un alt loc de traversat.
 • Pregatiti-i ghiozdanul, pachetul cu mancare si hainutele de cu seara si treziti-l mai devreme, pentru a evita sa plece in graba si sa fuga pana la scoala, ignorand posibilele pericole.
 • Evitati sa-i cereti fratelui mai mare sa conduca mezinul la scoala. Este bine sa stiti ca, inainte de a implini 13 ani, un copil nu-i destul de copt pentru a veghea asupra altuia si ca preocuparea pentru propria siguranta necesita deja un efort substantial. De aceea, este mai bine ca fiecare copil sa mearga singur si sa-si poarte de grija individual.


 

Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro