Cont personal

Cel mai bun stil de invatare!

autor: Echipa GP

 
Similare
Bulimia nervoasa este o afectiune psihiatrica caracterizata de episoade recurente de ingestie...
 
Sportul reprezintă una dintre cele mai bune şcoli ale vieţii în care învăţăm să ne...
 
Poate ca acum 20 ani era mult mai greu sa gasim o jucarie care sa stimuleze creativitatea...
 
Pe vremuri oamenii isi pierdeau dintii de tineri, dantura se ingalbenea si se inegrea si...
 
Soneria insista cu zbarnaitul strident. Tresar. Arunc privirea spre geam -  bezna....
 
Taguri: invatare  copil  stil  auditiv  scoala 
Stilurile de invatare nu se refera la altceva decat la propriile noastre preferinte pentru diverse metode prin care memoram si asimilam informatii noi. Motivul pentru care nu exista o singura metoda unica pe care toata lumea ar putea sa o aplice este multitudinea de modalitati prin care persoanele proceseaza informatiile noi. Cu toate acestea fiecare persoana are un singur stil de invatare cu care poate atinge punctul optim dintre timpul petrecut, durata memorarii si gradul de asimilare a noilor informatii; tocmai de aceea este necesar sa descoperim si sa aplicam acest stil cat mai curand posibil.
Unele stiluri implica o creativitate ridicata, altele o logica solida sau dimpotriva un simt artistic dezvoltat. Elevii pot afla care sunt punctele lor tari si modul in care functioneaza memoria lor prin procese de autocunoastere asistate de cadrele didactice si parinti. Doar printr-o cunoastere solida a propriilor abilitati se poate descoperi stilul de invatare preferat. Metodele de invatare sunt impartite in trei categorii puternic dependente de gradul de dezvoltare al propriilor noastre simturi: auditiv, vizual si tactil-kinestezic.

Stilul de invatare auditiv

Cei care invata mai usor prin stiluri de invatare auditive isi amintesc foarte usor comenzile verbale, memoreaza mai usor atunci cand se discuta despre subiectul respectiv si in general inteleg si memoreaza mai bine atunci cand informatile sunt transmise pe cale verbala. Copiii care adopta acest stil invata de regula tot ceea ce este necesar din clasa insa petrec foarte mult timp in studiul independent. Un ajutor pentru memorare este citirea informatilor cu voce tare.

Stilul de invatare vizual

Stilul de invatare vizual isi poate aminti cu usurinta informatiile citite sau scrise si gasesc de mare folos diagramele, hartile, pozele, desenele etc. Atunci cand invata independent este mai usor daca incearca sa construiasca cate o schita (diagrama, desen) pentru fiecare idee principala. Aceste persoane au o asa numita memorie fotografica. Stilul de invatare vizual este cel mai raspandit, majoritatea persoanelor putand aplica o astfel de metoda  cu succes.

Stilul de invatare tactil - kinestezic

Stilul de invatare tactil-kinestezic este axat pe partea aplicata a informatilor. Au probleme in memorarea pur teoretica in schimb asimileaza si retin informatile foarte usor atunci cand fac activitati care sa implice aplicare lor, cand se implica activ etc. In studiul independent pot obtine o memorare excelenta daca leaga informatiile noi de experiente trecute. Modulele teoretice ar trebui sa aibe si o parte aplicata cu care sa poata crea rationamente logice. Apreciaza folosirea instrumentelor si detin o buna coordonare motorie. Acest stil de invatare este mult mai rar decat precedentele; statistic aproximativ 5-10% din populatie pot adopta un astfel de stil si obtine rezultate performante.

Beneficile descoperirii si aplicari unui stil de invatare sunt destul de evidente. Elevul isi dezvolta autocunoasterea, atinge punctul optim de invatare, obtine rezultate scolare mai bune, scaderea stresului etc.
   
Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro