Cont personal

Ce trebuie sa stie un copil pentru a fi pregatit de scoala

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
Pentru cei care urmează un ciclu lung de şcolarizare, intrarea la liceu constituie un...
 
Bulimia nervoasa este o afectiune psihiatrica caracterizata de episoade recurente de ingestie...
 
Sportul reprezintă una dintre cele mai bune şcoli ale vieţii în care învăţăm să ne...
 
Taguri: scoala    scolar    copil    pregatit  de  scoala 
Prima zi de scoala i-a intampinat pe elevi, parinti si profesori. Bucurie, emotii, teama, uniforme noi, codite impletite, bentite, pantofi fara cusur, cravata, ghiozdane noi! Cam asa putem descrie atmosfera dintr-o clasa cu elevi. Asa este atmosfera din clasa I. Cei mai mici copii sunt pregatiti sa intre pe bancile scolii. Sau nu? Iata ce trebuie sa stie un copil pentru a fi pregatit pentru scoala.
Inainte de a va inscrie copilul la scoala, trebuie sa va asigurati ca micutul dvs. se bucura de cateva cunostinte minore din domenii variate. Daca lista de mai jos este cunoscuta de copilul dvs., inseamna ca micutul se va acomoda foarte repede in clasa I si ca va face fata cu brio noilor provocari.

1. Copilul trebuie sa cunoasca formele geometrice si culorile. Trebuie sa stie sa le atribuie, atunci cand este cazul, in desene si sa stie sa le recunoasca in reviste, carti, tablouri etc.

2. Un elev din clasa I trebuie, neaparat, sa stie sa foloseasca o foarfeca si o hartie. Mai exact, copilul trebuie sa stie sa decupeze diferite forme/obiecte dupa un contur punctat. Aceasta activitate delicata denota finetea, atentia si rabdarea unui copil – caracteristici principale pentru un scolar de clasa I.

3. Cunoaste cifrele si literele? Un copil pregatit de scoala este un copilas care cunoaste cifrele si literele alfabetului. Care stie sa-si scrie numele. Cititul nu este obligatoriu deoarece viitorul scolar va avea timp sa-l invete impreuna cu restul colegilor.

4. Copilul tau este pregatit pentru clasa I daca se exprima corect, stie sa comunice, sa spuna ceea ce doreste, ceea ce intelege si ceea ce nu intelege. Un copil care nu reuseste sa se exprime coerent, nu se va acomoda la scoala foarte usor.

5. Inainte de a-l inscrie la scoala trebuie ca micutul dvs. sa stie sa se imbrace singur, sa se spele pe fata, pe dinti, sa se incalte. Aceste activitati trebuie realizate repede, in fiecare dimineata, inainte de plecarea la scoala.

6. Are suficienta rabdare si putere de concentrare pe un singur subiect. La scoala, copiii trebuie sa fie atenti minute in sir asupra unui singur subiect. Daca micutul dvs. nu are rabdare si nu se poate concentra inseamna ca trebuie sa mai copilareasca inca un an.

7. Isi poate controla emotiile. In clasa, elevii nu isi pot da frau liber emotiilor la fel ca acasa, in familie. Copilul trebuie sa stie cand sa se opreasca din joc, din plans etc. Crizele de furie, nervii, fitele nu au ce sa caute intr-o clasa de scoala.

8. Stie sa coloreze, sa picteze, sa rasfoiasca un manual/o carte. Creativitatea si curiozitatea sunt necesare in cazul copiilor din clasa I. Lipsa acestor aspecte ii fac pe copilasi sa se plictiseasca repede si sa fie dezinteresati si neatenti de ceea ce invata in primul an scolar.

Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro