Cont personal

Cand copilul nu se acomodeaza la scoala…

autor: Maria L.

 
Similare
Pentru cei care urmează un ciclu lung de şcolarizare, intrarea la liceu constituie un...
 
Sportul reprezintă una dintre cele mai bune şcoli ale vieţii în care învăţăm să ne...
 
Poate ca acum 20 ani era mult mai greu sa gasim o jucarie care sa stimuleze creativitatea...
 
Tensiunea arteriala reprezinta presiunea cu care sangele circula prin vasele de sange. Valorile...
 
Computerele, jocurile video si internetul sunt, fie ca vrem, fie ca nu vrem, parte din viata...
 
Taguri: acomodarea  la  scoala    scoala    scolar    acomodare    gradinita 
Scoala a inceput. Nu toti copiii au intampinat acest moment cu bucurie. Daca unii s-au acomodat imediat cu doamna invatatoare, cu programul si noii colegi, sunt si copii care plang atunci cand ajung la scoala si care nu doresc sa mearga la ore. Ce inseamna acest lucru? Ce trebuie sa facem? Este prea devreme pentru copilul nostru sa devina scolar? Ghidul-parintilor.ro va ofera cele mai bune sfaturi. Iata cum puteti sa va ajutati copilul sa se acomodeze la scoala.
1. Acomodarea unui copil la scoala sau la gradinita inseamna cateva zile sau chiar saptamani. Cel mic trece brusc de la programul de vacanta la programul de scolar. Somnul pana tarziu a disparut iar el trebuie sa se pregateasca in fiecare dimineata ca la armata. Chiar daca prima saptamana de scoala s-a terminat, nu trebuie sa va faceti griji daca cel mic nu iubeste scoala. Este prea devreme. Nici nu a apucat sa-si cunoasca bine toti colegii de clasa. Rabdare!

2. Incearca sa discuti cu copilul tau si sa afli ce nu-i place la scoala. Nu-i place colegul de banca? A avut vre un conflict? A fost certat, jignit de cineva? Afland care este problema reala, il vei putea ajuta sa o rezolve.

3. Discuta si cu doamna invatatoare. Roag-o sa-i acorde mai multa atentie copilului tau. Cadrele didactice au metodele lor de a se apropia de copii si sigur vor reusi mult mai bine sa gestioneze situatia.

4. Prezinta-i copilului tau scoala intr-o lumina pozitiva. Nu o descrie ca pe ceva greu, ca pe un loc unde copiii trebuie sa fie cuminti pentru a nu fi pedepsiti. Vorbeste-i despre scoala ca fiind un loc unde va invata foarte multe lucruri frumoase si utile, unde va avea o serie de activitati interesante.

5. Explica-i copilului, pe intelesul sau, cat de importanta este scoala in viata lui. Spune-i ca cititul il va ajuta sa intre mai bine in lumea povestilor. Socotitul il va ajuta sa-si gestioneze banii de buzunar si sa-si cumpere jucaria dorita. Explica-i micutului tau ca doar mergand la scoala va putea sa creasca frumos si armonios.

6. Daca copilul tau nu reuseste sa se deschisa suficient si continua sa planga atunci cand il duci la scoala timp indelungat, poate ca trebuie sa ceri si sfatul unui specialist. Acesta va decide cum trebuie sa procedati pe viitor pentru a va ajuta copilul sa se acomodeze cat mai bine la scoala. 

Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro