Cont personal

A luat o nota proasta! Ce-i de facut?

autor: Echipa GP

 
Similare
Bulimia nervoasa este o afectiune psihiatrica caracterizata de episoade recurente de ingestie...
 
Sportul reprezintă una dintre cele mai bune şcoli ale vieţii în care învăţăm să ne...
 
Pe vremuri oamenii isi pierdeau dintii de tineri, dantura se ingalbenea si se inegrea si...
 
Soneria insista cu zbarnaitul strident. Tresar. Arunc privirea spre geam -  bezna....
 
Computerele, jocurile video si internetul sunt, fie ca vrem, fie ca nu vrem, parte din viata...
 
Taguri: proasta  nota  copilul  scoala  profesorul 

Orice parinte isi viseaza copilul in chip de premiant, de aceea orice nota proasta obtinuta la scoala reprezinta pentru cei mari o supriza neplacuta si poate genera un adevarat conflict intre micuti si autoritatea parinteasca. Nemultumirea dumneavoastra este justificata, dar trebuie sa fiti atenti cum reactionati la o astfel de veste neplacuta, pentru ca abordarea avuta va influenta cu siguranta comportamentul scolar al copilului pe viitor.

Discutati problema.

Incercati sa aflati cum s-a intamplat sa primeasca o nota proasta si cautati sa descoperiti adevarul, oferindu-i copilasului increderea dumneavoastra. Daca singura metoda pe care o aplicati in fata unei astfel de probleme este cearta, copilul va incerca sa scape de responsabilitate dand vina pe profesor, pe colegi sau pe orice altcineva.

Stabiliti cu exactitate  faptele.

Dincolo de discutia particulara despre nota propriu-zisa, trebuie sa intelegeti cauzele profunde ale dezinteresului sau fata de materia respectiva. Motivatiile pot fi multiple: nu invata suficient, nu-i place disciplina respectiva, este lenes, lipseste de la ore, nu intelege notiunile predate la clasa... una sau mai multe dintre aceste posibilitati poate fi cea reala. Pentru a indrepta lucrurile, trebuie actionat direct asupra cauzei.

Nu reactionati imediat.

De obicei, parintii tind sa actioneze sub impulsul de moment, sa ridice tonul si sa impuna pedepse mai blande sau mai drastice. Incercati sa va ganditi putin inainte de a da verdictul si discutati cu partenerul de viata ce trebuie facut.

Vorbiti cu profesorul.

Astfel, veti afla si punctul sau de vedere si va veti lamuri mai clar asupra problemei. Daca nota mica a fost pricinuita de alte considerente decat cele pe care copilul vi le-a invocat, ar trebui sa organizati o intalnire in trei: dumneavoastra, copilul si profesorul. De asemenea, pe viitor, profesorul va poate tine la curent cu evolutia scolara a copilului.

Care sunt consecintele?

De multe ori, mai ales cand copilul este mic, rusinea de a lua o nota proasta reprezinta o pedeapsa suficienta pentru el. Dar daca realizati ca acest lucru nu-i tocmai valabil, ganditi-va la o riposta pe masura: renuntarea la activitatile extracurriculare pentru o vreme sau alocarea a cate o ora in fiecare zi pentru a studia materia respectiva.

 

 

Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro