Cont personal

Alimentatia scolarului, portia copilului de 7-10 anisori

autor: Tatiana Tuta

 
Similare
Pentru cei care urmează un ciclu lung de şcolarizare, intrarea la liceu constituie un...
 
Bulimia nervoasa este o afectiune psihiatrica caracterizata de episoade recurente de ingestie...
 
Poate ca acum 20 ani era mult mai greu sa gasim o jucarie care sa stimuleze creativitatea...
 
Pe vremuri oamenii isi pierdeau dintii de tineri, dantura se ingalbenea si se inegrea si...
 
Soneria insista cu zbarnaitul strident. Tresar. Arunc privirea spre geam -  bezna....
 
Taguri: scolar    alimentatie    varsta    calorii    copil 
Preocuparile parintilor sunt destul de intense atunci cand vine vorba despre alimentatia scolarului si despre portia zilnica a unui copil cu varsta cuprinsa intre 7 si 10 anisori. Sa aflam ce spun colegii de la www.bebelu.ro despre acest subiect!
Nutritionistii sunt de parere ca meniul unui scolar cu varsta cuprinsa intre 7 si 10 anisori difera in functie de nivelul de dezvoltare fizica a copilului, miscarea zilnica si consumul de energie.

Odata ajuns pe bancile scolii orice copil incepe un alt stil de viata, numarul orelor de miscare fizica si joaca se diminueaza, energia intelectuala pierduta este mai mare. In aceste conditii copilul are nevoie de o alimentatie diversificata si sanatoasa pentru intarirea functiilor creierului, bogata in acid folic, vitamine, magneziu si fosfor.

Varsta de 7-10 anisori aduce odata cu ea o serie de modificari culinare. In fiecare zi copilul te poate surprinde, schimbandu-si preferintele culinare. De aceea, parintii vor trebui sa le ghideze alimentatia, oferindu-le ceea ce este sanatos si gustos.

Numarul de calorii necesar pentru un scolar cu varsta cuprinsa intre 7 si10 anisori variaza intre 1200 si 1800. Cu toate acestea, este indicat sa adaptati nevoile alimentare ale copilului in functie de miscarea fizica pe care o face, efortul intelectual depus la scoala, dar si ritmul sau de dezvoltare.
Nutritionistii sunt de parere ca nu parintii au ca principala responsabilitate respectarea stricta a programului de masa al scolarului – mic dejun, pranz si cina.
 
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro