Cont personal

Meniul pentru masa de Paste!

autor: Echipa GP

 
Similare
Pentru a avea o dezvoltare sanatoasa copii au nevoie de o alimentatie corecta. In afara celor...
 
Alimentatia copilului prescolar se aseamana mult cu cea a copilului mic, adica 3 mese si 2-3...
 
Cea mai mare preocupare a parintilor, incepand cu 15 septembrie, este mancarea micilor...
 
Se apropie Craciunul si deja iti faci planuri pentru masa de sarbatoare. Vrei sa-ti...
 
Fiecare tara are traditiile sale gastronomice specifice prin care celebreaza una dintre cele...
 
Taguri: paste  meniu  linguri  mancare  oua 
Mai sunt cateva zile si vom sarbatori Pastele. Ei bine, este momentul sa ne ocupam serios de alegerea meniului pentru masa de Paste. Nu te-ai hotarat inca ce sa gatesti? Te invitam sa degusti cateva dintre delicatesele tipice mesei de Sarbatoare, in variante traditionale sau usor modernizate.
Oua moi cu somon
Ingrediente: 4 bucati de somon afumat, 4 oua, 6 linguri de smantana, 1 lamaie, anason, piper, cateva frunze de salata verde, otet.
Preparare
Ouale se fierb timp de 6 minute in apa clocotita sarata, apoi se racesc sub jet de apa rece. Se spala salata si se orneaza farfuriile de servire cu frunzele mari si frumoase. Se stropesc cu putin otet. Se curata ouale si se infasoara in bucatile de somon ca intr-un cuib, unind capetele. Se amesteca smantana cu sucul de lamaie, piper si anason si se serveste acest sos cu ouale.

Bors de miel
Ingrediente: 500 g carne de miel (cu oase), 100 g telina, 100 g morcovi, 50 g radacina patrunjel, 100 g ceapa, 2 legaturi ceapa verde, 2 linguri ulei, 1 l bors, patrunjel, leustean, sare, bulion dupa gust.
Preparare
Carnea se curata de pielite si se spala bine, apoi se pune la fiert in apa rece cu sare. Se lasa sa fiarba, se ia spuma cu atentie, apoi se adauga zarzavatul tocat marunt. Ceapa verde se caleste. Separat, se fierbe putin borsul, apoi se adauga peste zarzavat, cand acesta este complet fiert. Optional, se pot adauga cateva linguri de bulion. Se sareaza dupa gust. La sfarsit, se punea ceapa calita, patrunjelul si leusteanul maruntite.

Coaste de miel pane cu ierburi aromatice
Ingrediente: 12 costite miel, 2 linguri hasmatuchi maruntit, 1 lingura tarhon pisat, 1 lingura patrunjel tocat, 1 lingura coriandru verde pisat, 2 linguri pesmet, 2 linguri mustar dulce, ulei de masline, sare, piper.
Preparare
Amestecati toate ierburile aromatice intr-un bol, adaugati pesmetul, sare si piper dupa gust. Cu ajutorul unei pensule speciale, ungeti costitele de miel cu mustar si apoi treceti-le prin amestecul de ierburi si pesmet, apasand pentru ca "glazura" sa ramana pe carne.
Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie adanca si frigeti costitele la foc mediu timp de 4 minute pe fiecare parte. Serviti imediat cu salata verde cu ulei de masline si lamaie.

Pasca altfel
Ingrediente: 400 g faina, 15 g drojdie proaspata, 70 g unt topit, 1 ou, 200 g branza dulce (20% grasime), 60 g zahar, 8 g sare, 40 g ceaja de lamaie, 40 g coaja de portocala, 80 g stafide, bomboane ciocolata pentru decor.
Preparare
Amestecati faina, sarea, zaharul, untul topit, branza alba, oul si drojdia maruntita. Framantati coca obtinuta cu ajutorul robotului de bucatarie 4 minute la viteza minima si aproximativ 10 minute la viteza mare, pana cand obtineti o pasta omogena care nu se lipeste.
Lasati aluatul sa creasca  la loc cald (sau in cuptorul usor incalzit) timp de o ora si jumatate-doua. Coca trebuie sa-si dubleze volumul.
Puneti stafidele in apa calduta, astfel incat sa se umfle putin. Indoiti aluatul, ca sa iasa aerul, apoi incorporati coaja de portocala si de lamaie taiate cubulete, precum si stafidele stoarse.
Impartiti aluatul in trei parti egale si formati din ele trei rulouri de grosime potrivita. Impletiti-le si apoi dati-le o forma de coroana. Asezati pasca intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt, apoi lasati-o la cald timp de o ora si jumatate. Introduce-ti pasca la cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius timp de 35 minute. Dupa terminarea timpului de coacere, lasati pasca sa se odihneasca si sa se receasca in cuptor.
Decorati cu zahar pudra vanilat si cu bombonele colorate din ciocolata.

 Vrei sa citesti si alte retete pentru Paste? Te invitam pe www.retetemancare.ro!



Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro