Cont personal

Preparate traditionale din porc!

autor: Echipa GP

 
Similare
Biroul de Presa al Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului aduce...
 
Se apropie Craciunul si deja iti faci planuri pentru masa de sarbatoare. Vrei sa-ti...
 
Fiecare tara are traditiile sale gastronomice specifice prin care celebreaza una dintre cele...
 
Farmecul sarbatorilor de iarna consta, intr-o mare masura, in preparatele traditionale...
 
Saptamana trecuta am facut cunostinta cu obiceiurile de sarbatori ale catorva tari din lume....
 
Taguri: traditionale  carne  preparate  fiert  sarbatoare 
Farmecul sarbatorilor de iarna consta, intr-o mare masura, in preparatele traditionale din carne de porc. Piftia, lebarul si toba sunt trei delicii care nu pot lipsi de pe masa de sarbatoare. In cazul in care nu sti cum se prepara, te poti ghida dupa retetele noastre!

Piftie

Ingrediente:
4 picioare de porc, 100 g sorici, 300 g carne (eventual pulpa de porc), 350 g cap de porc, 2 cepe, 2 capatani de usturoi, 1 telina, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, sare.

Preparare:
  1. Picioarele, urechile, capul de porc si soriciul se oparesc si se pun la fiert in 5-6 litri de apa rece cu sare. Se ia spuma, pana cand aceasta nu se mai formeaza.
  2. Se adauga legumele (ceapa, telina, morcovul, radacina de patrunjel) si, dupa aproximativ 10 minute, usturoiul taiat marunt sau pisat.
  3. Se lasa totul la foc mic, pana cand carnea se desprinde de pe oase, apoi se verifica zeama daca este suficient de legata.
  4. Se scot oasele, se marunteste carnea si se asaza in farfurii.
  5. Legumele se indeparteaza sau nu (dupa dorinta), iar deasupra carnii se toarna supa strecurata si se adauga usturoiul.
  6. Farfuriile se pun la rece, la frigider.
Lebar

Ingrediente:
500 g ficat de porc, 100 g slanina, 500 g carne de porc, 2 cepe, sare si piper dupa gust, foi de dafin, mate de porc.

Preparare:
  1. Ficatul de porc se spala bine, la fel ca si carnea.
  2. Ceapa se taie marunt si se caleste putin in ulei.
  3. Carnea si ficatul se pun la fiert, in apa rece cu sare. Se ia spuma si se adauga foi de dafin si piper boabe.
  4. Dupa fierbere, ficatul si carnea se dau prin masina de tocat, alaturi de slanina si se ceapa calita. Se amesteca bine, se sareaza si se pipereaza.
  5. Matele de porc se spala bine in apa cu otet.
  6. Matele de umplu, se leaga bine la capete si se pun la fiert aproximativ 30 de minute, in apa calduta.
Toba

Ingrediente:
ficat, rinichi, inima, urechi, limba de porc, 500 g gusa, 350 g muschi de porc, 250 g slanina, 3 picioare porc, un stomac de porc.

Preparare:
  1. Picioarele si urechile de porc se curata, se oparesc si se pun la fiert in apa cu sare, condimente variate (foi de dafin, ienibahar) si putin vin. Se ia spuma.
  2. Cand picioarele si urechile sunt aproape gata, se adauga organele, gusa si muschiul de porc, la randul lor oparite.
  3. Se scoate carnea, se taie organele si carnea in bucati potrivite, se amesteca slanina, se sareaza si se pipereaza totul.
  4. Se spala stomacul de porc, se freaca bine cu sare si se umple cu amestecul pregatit.


Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro