Cont personal

Dulciuri de Craciun

autor: Echipa GP

 
Similare
Unul dintre cele mai importante simboluri ale Craciunului, pomul de iarna nu a existat de la...
 
Cand ii povestiti celui mic ca Mos Craciun ii aduce cadourile pe care le gaseste sub brad,...
 
Deoarece sarbatorile se apropie cu pasi repezi, m-am gandit sa va pregatesc in aceasta luna...
 
Esti curios sa afli cum sarbatoresc cea mai importanta sarbatoare din an celelalte tari din...
 
Fiecare tara are traditiile sale gastronomice specifice prin care celebreaza una dintre cele...
 
Taguri: dulciuri  craciun  ciocolata  portocala  zahar 
Craciunul se apropie si lista de cumparaturi pentru deserturi este goala? Ei bine, nu mai pierde timpul si citeste propunerile oferite de noi la acest capitol: patru deserturi savuroase, delicioase, sanatoase si usor de preparat.

Sarlota de portocale cu ciocolata

Ingrediente:
50 g unt, 30 piscoturi, 150 g ciocolata neagra de menaj, 100 g coaja de portocala confiata, 2 linguri lichior de portocala, 4 oua, 1 portocala, 1 lingura zahar pudra.

Preparare:
 
  1. Rupeti ciocolata in bucati mici si lasati-o sa se topeasca pe baie de aburi. Faceti un sirop din sucul de la o portocala si zaharul pudra, adaugati-l peste ciocolata, la fel ca untul. Amestecati si luati de pe foc.
  2. Separati albusurile si galbenusurile, adaugati galbenusurile in ciocolata. Turnati in amestecul de ciocolata coaja portocala confiata.
  3. Bateti spuma albusurile si adaugati-le incet in compozitia de ciocolata.
  4. Tapetati o forma cu hartie de copt, apoi asezati pe fundul si pe peretii ei piscoturile stropite cu lichior de portocala indoit cu apa.
  5. Turnati sarlota, apoi adaugati un strat nou de piscoturi. Acoperiti forma cu folie de plastic si asezati deasupra o greutate.
  6. Lasati la frigider 12 ore, pentru ca spuma sa se intareasca.
  7. In momentul servirii, decorati cu ciocolata rasa.
 
Frigarui de fructe caramelizate

Ingrediente:
40 g unt nesarat, 1 clementina, 2 smochine, 500 g inghetata de vanilie, 1 para, 1 mar, 8 boabe struguri albi, 8 struguri negri, 50 g zahar.

Preparare:
 
  1. Curatati marul, para si clementina. Taiati marul si para in cubulete.
  2. Incalziti untul intr-o cratita, adaugati bucatile de mar si lasati la calit 8 minute.
  3. Spalati smochinele si strugurii. Separati clementina in felii.
  4. Asezati zaharul intr-o farfurie adanca si rulati perele, merele, strugurii si feliile de clementina prin zahar.
  5. Alternati pe frigarui din lemn fructele.
  6. Topiti untul si adaugati 2 linguri zahar.
  7. Asezati frigaruile in tava de cuptor si stropiti-le cu unt topit indulcit. Lasati la facut timp de 6 minute, intorcand betisoarele dupa 3 minmute.
  8. Serviti calde, cu inghetata de vanilie.
 
Cheesecake

Ingrediente:
1 kg branza de vaci de 20% grasime, 4 oua medii, 2 lamai, 200 g zahar, ½ borcan de dulceata sau marmelada de lamaie, putina sare, 400 g biscvuiti, 130 g unt, 1 lingurita scortisoara.

Preparare:
 
  1. Incalziti cuptorul la 160°C.
  2. Ungeti cu unt o forma rotunda, cu fundul detasabil (daca e posibil) si acoperiti cu o hartie de copt.
  3. Amestecati biscuitii faramitati cu untul topit si cu scortisoara si asezati compozitia in forma rotunda intr-un strat de 5 mm grosime. Pastrati la rece.
  4. Radeti coaja lamailor si amestecati-o cu branza de vaci, zaharul, ouale si sarea, pana obtineti o pasta cremoasa. Puteti utiliza robotul de bucatarie.
  5. Repartizati compozitia de branza deasupra stratului de biscuiti si coaceti prajitura timp de o ora jumatate.
  6. Stingeti focul si lasati prajitura sa se raceasca in cuptor, cu usa intredeschisa.
  7. Topiti marmelada de lamaie la foc mic si decorati cu ea parjitura.
  8. Pastrati la rece cel putin 5 ore
 
Strudel mere si fructe uscate

Ingrediente:
aluat de placinta subtire (din mai multe foi), 4 mere golden mari, 100 g caise uscate, 100 g stafide, 50 g unt topit, 100g migdale, 100 g nuci macinate, 50 g zahar pudra, 100 g zahar tos, 1 lingurita scortisoara.

Preparare:
 
  1. Preincalziti cuptorul la 150°C. Curatati merele si taiati-le cubulete, apoi asezati-le intr-un bol, stropindu-le cu suc de lamaie.
  2. Spalati caisele si stafidele si inmuiati-le in apa calda timp de 15-20 de minute, apoi taiati-le in patrate. Amestecati merele cu stafidele si caisele scurse de apa si aromatizati-le cu scortisoara.
  3. Separati foile de aluat si ungeti-le pe fiecare cu unt topit. Aliniati-le astfel incat sa obtineti un dreptunghi a carui lungime sa fie dublul latimii.
  4. Repartizati fructele pe suprafata aluatului, pastrand 2 cm la margini, adaugati nucile si migdalele, apoi presarati zahar tos.
  5. Uniti marginile aluatului si asezati strudelul intr-o tava unsa cu unt. Stropiti cu unt topit si lasati la cuptor 30-40 minute.
  6. Inainte de servire, presarati strudelul cu zahar pudra.
 


Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro