Cont personal

Vrea un blog? Nimic mai simplu!

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
O importantă transformare cognitivă a adolescenţei este deprinderea relaţiilor sociale....
 
Comunicarea nu se instaurează dintr-o dată! Este un proces lung şi dificil în care toţi...
 
Taguri: blog  internet  parinti  pericole  jurnal 
Adolescentii sunt cei mai mari fani ai comunicarii interactive si ai internetului. Blogul combina doua dintre cele mai mai mari pasiuni ale tinerilor: nevoia de a comunica, de a-si impartasi gandurile, de a primi rapid un feed-back si posibilitatea de a face acest lucru printr-un artificiu tehnic demn de epoca luminii.
Jurnalul on-line este o varianta mult up-gradata a insemnarilor cotidiene de altadata, cu avantaje net superioare, pentru ca acesta este public, poate fi accesat de oameni din orice parte a lumii si poate aduce, poate, noi prieteni sau parteneri de discutii.
Utilitatea sa este indiscutabila, dar are, oare, si dezavantaje? Vedem in continuare...

Cat de repede se poate crea un blog?
Foarte repede. De asemenea, realizarea sa este si foarte simpla si la indemana oricui. Pentru a crea un astfel de jurnal, tot ce trebuie sa faca adolescentul dumneavoastra este sa aleaga o plaforma de gazduire dintre cele existente. Se poate obtine cu usurinta lista disponibila tastand, simplu, in google, "creare/gazduire blog" sau alte formule asemanatoare. Realizarea blogului este, in general, gratuita.

Mici capcane si pericole
Atunci cand copilul dumneavoastra isi creeaza un blog pe internet, este tentat sa creada ca numai prietenii si persoanele interesate de domneiul blogosferei il vor consulta, ceea ce este eronat.Informatiile, textele si fotografiile postate devin domeniu public si oricine va avea acces la ele. De unde apare si prima problema... Pe internet navigheaza tot soiul de persoane, care pot avea reactii ciudate la cele mai inofensive pareri. De aceea, este posibil sa intre in conflicte cu necunoscuti, sa fie jignit, amenintat, hartuit etc. Tocmai de aceea, este bine ca blogul sau sa contina mai degraba pareri decat relatari intime, date sau fotografii personale etc. De asemenea, daca se amuza sa scrie bancuri despre profesori, sa publice filmulete amuzante de la scoala sau intamplari despre prieteni, nu exista nicio garantie ca acestea nu vor ajunge la urechile cui nu trebuie...

Obligatiile unui bloger
Atunci cand isi face un blog, copilul trebuie sa inteleaga ca devine un mic autor, cu toate obligatiile care decurg din aceasta calitate. Astfel, nu poate posta in jurnalul sau, nici nu poate accepta sa se posteze de catre altcineva informatii jignitoare, cu caracter rasist, defaimatoare etc.
In plus, nu poate incarca fisiere cu muzica, foto sau video protejate prin drepturi de autor. Toate site-urile care gazduiesc bloguri au un regulament care explica regulile ce trebuie respectate.

Un jurnal intim... public
Multi adolescenti creeaza un blog si tin secret acest lucru fata e parinti. Jurnalul on-line este un spatiu personal, care trebuie ferit de judecata aspra a adultilor. Daca vreti sa cunoasteti continutul acestui blog, interesati-va la persoana cea mai in masura sa va dea detalii, copilul dumnevoastra. Evitati sa-i incalcati intimitatea incercand sa-i descoperiti blogul pe internet. De altfel, este si un demers extrem de complicat. De asemenea, nu va lasati tentati sa aflati de la prietenii sai adresa si sa-i cititi pe furis postarile. Aceasta atitudine arata ca nu-i lasati copilului dreptul de a fi el insusi si nu aveti incredere in discernamantul sau...


Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro