Cont personal

Vorbeste prea mult la telefon

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
O importantă transformare cognitivă a adolescenţei este deprinderea relaţiilor sociale....
 
Comunicarea nu se instaurează dintr-o dată! Este un proces lung şi dificil în care toţi...
 
Taguri: telefon  vorbeste  adolescent  parinti  prieteni 
Incercati sa dati telefon acasa si suna ocupat ore in sir. Puteti banui ca adolescentul dumneavoastra are o noua teleconferinta care se prelungeste la nesfarsit. Dar ce are atata de vorbit?

Trebuie sa tina aproape permanent legatura cu prietenii lui

La fel ca un cordon ombilical, telefonul face legatura intre el si numerosii prieteni pe care ii are. Are nevoie de un sfat, pune mana pe telefon. Simte nevoia sa vorbeasca cu cineva, pentru ca se plictiseste, pune mana pe telefon. Orice scuza este buna pentru a evada putin din grijile adolescentei si a recunoaste un mediu familiar.
Telefonul este un mijloc de comunicare foarte intim, iar adolescentul se simte in largul sau utilizandu-l pentru a vorbi despre subiecte care, fata in fata, poate ca nu ar fi deschise niciodata. Daca roseste, daca isi da ochii peste cap, daca transpira sau daca i se face frica, nu se vede prin telefon. Si, daca tot a descoperit aceasta metoda de a "trisa", il va utiliza din plin, pentru a aborda tot felul de subiecte delicate sau intime.

Ce-i de facut?

Este foarte dificil sa-i interziceti sa mai vorbeasca. Are nevoie sa discute cu prietenii lui. Pe de alta parte, poate sa-si reduca durata conversatiilor. Trebuie sa devina mai responsabil. Puteti incerca sa-l responsabilizati stabilind niste limite de timp pentru conversatie.

  • "Sunt convins(a) ca puteti sa va spuneti ce aveti de spus prin telefon in cinci-zece minute, nu e nevoie sa dureze o ora si jumatate", ii puteti spune, si vedeti ce are de zis.
  • Apoi, factura. Cereti factura detaliata si aratati-i ca el vorbeste de departe cel mai mult din casa.
  • Rugati-l sa-si limiteze convorbirile, pentru ca veti fi nevoiti sa ii reduceti banii de buzunar.
  • Puteti sa ii cumparati un telefon mobil pe cartela, pe care sa i-l incarcati o data pe luna sau o data la doua luni. Asa va fi nevoit sa isi cumpere singur cartela din banii lui de buzunar, daca depaseste limita convenita. Si in plus, nu va mai tine telefonul ocupat toata ziua!

Nu in ultimul rand, atentie! Faptul ca vorbeste atat de mult cu altii poate fi un semn ca acasa nu reuseste sa comunice cu dumneavoastra atat cat si-ar dori. Fiti gata sa recunoasteti semnalele, este posibil sa tina tot timpul telefonul ocupat tocmai pentru a va atrage atentia.
Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro