Cont personal

Pleaca in tabara

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
O importantă transformare cognitivă a adolescenţei este deprinderea relaţiilor sociale....
 
Comunicarea nu se instaurează dintr-o dată! Este un proces lung şi dificil în care toţi...
 
Taguri: tabara  pleaca  copil  cort  parinti 

In acest an, copilul dumneavoastra merge in vacanta fara parinti pentru prima data in viata lui. Va fi despartit de dumneavoastra pentru cel putin o saptamana si va trebui sa se descurce singur in multe situatii noi. Iata cateva sfaturi pentru a-i asigura o vacanta reusita.


Este pregatit pentru aceasta aventura?

Daca initiativa vine din partea lui si nu reprezinta o obligatie impusa de parinti, atunci totul este ok. Nu-l fortati sa aleaga aceasta solutie doar pentru ca nu aveti cu cine sa-l lasati pe perioada vacantei scolare. Impunerea acestei alegeri ii va provoca un stres inutil. Daca lucrati si trebuie sa gasiti o alternativa pentru supravegherea celui mic, apelati la bunici sau angajati o bona pe perioada limitata.
In schimb, atunci cand tabara reprezinta singura posibilitate de a-i ocupa timpul liber pentru una sau doua saptamani, propuneti-i copilului sa plece in excursie alaturi de un camarad apropiat sau de un var. Astfel, se va simti in siguranta si distractia va fi asigurata. 

Alegeti impreuna o destinatie

Daca aveti si acordul piciului dumneavoastra, incercati sa faceti urmatorul pas. Intrebati-l ce doreste sa faca in respectiva tabara? Si-ar dori sa mearga in drumetii, sa aiba multe activitati sportive? Sau ar prefera sa mearga intr-o tabara de creatie? Domeniile sunt variate: mestesuguri traditionale, pictura, programe cultural-educative, invatarea de limbi straine, fotografie... O alta varianta, ideala pentru baieti, este tabara de aventura, care presupune un program variat (initiere in speologie, carate, drumetii, sporturi de echipa, seri distractive) si care ii dezvolta capacitatile fizice.

Ii este teama de nou?

Este foarte important sa discutati cu cel mic si sa aflati daca are emotii legate de acest proiect. Aflati ce il ingrijoreaza. Este vorba despre a lega noi prietenii? Se va simti singur? Ii va fi dor de dumneavoastra? Se teme ca nu se va adapta?
Incercati sa-i linistiti temerile si amintiti-i ca veti vorbi in fiecare zi la telefon. Calmati-i ingrijorarile, spunandu-i ca se va intalni cu o multime de copii de varsta lui si se va simti, astfel, mai independent. Daca este foarte stresat la gandul plecarii, lasati-l sa decida daca mai merge sau nu. Rezervarea se poate anula. Nu uitati ca aceasta experienta este decisiva. Daca prichindelul nu se va simti bine, va refuza sa mai plece alta data in tabara.

Grijile dumneavoastra

Comunicati cu parintii altor copii care participa la aceeasi tabara, incercand sa va linistiti temerile. Este posibil ca acestia sa fie la a doua sau a treia experienta de acest gen si sa va dea lamuriri suplimentare despre monitori, despre conditii, despre activitati etc.
Nu trasmiteti copilului nelinistea dumneavoastra. Nu plangeti in fata lui la plecare. El are deja propriile emotii relative la despartire. Nu i le intensificati.
Discutati in fiecare zi la telefon. Copilul va va comunica felul in care se simte si va va da detalii despre evolutia lucrurilor. Astfel, vei sti daca s-a obisnuit, daca ii place, daca s-a imprietenit cu ceilalti etc.

 

Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro