Cont personal

Lipsa somnului pentru copiii intre 9 si 12 ani

autor: Echipa GP

 
Similare
Bulimia nervoasa este o afectiune psihiatrica caracterizata de episoade recurente de ingestie...
 
Sportul reprezintă una dintre cele mai bune şcoli ale vieţii în care învăţăm să ne...
 
Poate ca acum 20 ani era mult mai greu sa gasim o jucarie care sa stimuleze creativitatea...
 
Pe vremuri oamenii isi pierdeau dintii de tineri, dantura se ingalbenea si se inegrea si...
 
Soneria insista cu zbarnaitul strident. Tresar. Arunc privirea spre geam -  bezna....
 
Taguri: somn  copil  lipsa  scoala  mediu 
Pe masura ce copilul dumneavoastra creste, nevoia lui de somn scade. Intre 9 si 12 ani, el are nevoie sa doarma, in medie, aproximativ 10 ore. Nu trebuie sa va nelinistiti daca doarme mai mult sau mai putin, din moment ce fiecare copil are propriile sale nevoi legate de somn. Daca insa doarme foarte putin si vi se pare ca este obosit mereu, atunci trebuie luate niste masuri.
Un copil are nevoie de odihna
In timpul vacantei sau in week-enduri, incercati sa descoperiti o medie de somn de care are nevoie, notand orele la care se culca si la care se trezeste, timp de mai multe zile. Astfel va veti da seama daca in timpul scolii doarme suficient sau nu si daca acesta este motivul pentru care pare tot timpul obosit.

Privarea de somn poate avea consecinte dintre cele mai nefaste asupra capacitatii de invatare, asupra concentrarii, a memoriei, ba chiar si asupra functionarii organismului (se poate ajunge la dezechilibre hormonale si la tulburari de apetit).
De asemenea, nici variatiile foarte mari in durata somnului de noaptea nu sunt indicate. Daca in timpul saptamanii nu se odihneste suficient, corpul nu se poate recupera complet in week-end, spre exemplu.

Tulburari de somn
Somnul copilului dumneavoastra trebuie sa se adapteze mai multor ritmuri in acelasi timp, cele pe care i le dicteaza scoala si cele legate de programul dumneavoastra de la serviciu. Cunoscandu-i nevoile si efectele pe care le poate avea lipsa de somn asupra organismului, trebuie sa puneti la punct un model de organizare prin care sa il duceti pe micut la culcare si sa il treziti dimineata, in general, cam la aceleasi ore.
De asemenea, trebuie sa aveti grija sa nu dezvolte tulburari legate de somn. Acestea apar chiar si la copii. Nu reusesc sa adoarma, au insomnii, au cosmaruri etc. Marea majoritate sunt trecatoare, fiind, in general, asociate cu evenimente cu un impact puternic asupra copilului. Daca acestea continua, discutati cu medicul pediatru.

Un mediu propice somnului
Penumbra, temperatura constanta si potrivita pentru odihna, linistea deplina, acestea sunt principalele elemente care garanteaza un somn bun si odihnitor. Daca intunericul il sperie pe cel mic, puteti sa-i lasati aprinsa o veioza sau usa camerei intredeschisa.
Cat despre cum sa reuseasca sa adoarma, asta puteti sa-l lasati pe el sa va propuna: citindu-i o poveste, vorbind cate in luna si in stele, raspunzandu-i la miile de intrebari etc.


Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro