Cont personal

6 motive ca sa va trimiteti copilul in tabara

autor: Echipa GP

 
Similare
Bulimia nervoasa este o afectiune psihiatrica caracterizata de episoade recurente de ingestie...
 
Poate ca acum 20 ani era mult mai greu sa gasim o jucarie care sa stimuleze creativitatea...
 
Pe vremuri oamenii isi pierdeau dintii de tineri, dantura se ingalbenea si se inegrea si...
 
Soneria insista cu zbarnaitul strident. Tresar. Arunc privirea spre geam -  bezna....
 
Computerele, jocurile video si internetul sunt, fie ca vrem, fie ca nu vrem, parte din viata...
 
Taguri: tabara  copil  motive  responsabilitate  copiii 

Va intrebati daca taberele scolare sau cele cele organizate pe anumite tipuri de activitati precum muzica, sport, pictura etc. reprezinta solutia ideala pentru lunga vacanta de vara a copilului dumneavoastra? Iata cateva motive pentru care tabara poate fi o alegere perfecta, atat pentru parinti, cat si pentrul copilul sau adolescentul dumneavoastra.

1. Distractie si amintiri frumoase. Focul de tabara, intamplarile haioase, prietenii pe care si-i poate face, alaturile de activitatile comune (escaladari, plimbarea cu caiacul, jocurile tematice etc.) sunt distractii care au un farmec aparte si care nu pot fi inlocuite de scolile de vara, de iesirile cu prietenii sau de concediul petrecut alaturi de familie.

2. Noi experiente. Copiii invata unele lucruri utile acasa si la scoala acumuleaza cunostinte teoretice. Taberele de vara le deschid insa orizontul catre un nou tip de experiente si abilitati, pentru ca le pun in fata situatii de viata inedite si provocari deosebite si, in plus, le ofera ocazia de a lega prietenii cu ceilalti colegi, cu personalitati diferite, provenind din alte zone etc. Experientele ca povestile din jurul focului de tabara, preprarea mancarii, cursele de biciclete, escaladarile, cooperarea la jocurile de aventura comune, rezolvarea diferendelor cu colegii le creeaza celor mici si adolescentilor un univers aparte, in care trebuie sa ia decizii, sa hotarasca singuri, sa reporteze succese, sa se simta implinti atunci cand realizeaza ceva. Intr-un fel, taberele inlocuiesc cu avantaje evidente jocurile de strategie jucate la calculator. La sfarsitul vacantei, copiii se intorc la scoala cu un castig important in ceea ce priveste abilitatile lor fizice si sociale, maturizati de experienta acumulata.

3. Castiguri personale. Taberele sunt ocazia ideala pentru ca cei mici sa-si descopere talentele, centrele de interes, pasiunile. Adolescentii care au un nivel scolar scazut sau care isi subestimeaza capacitatile pot descoperi acum ca exceleaza in domeniile pentru care nu se considerau talentati. Experienta taberei contruieste sau defineste personalitatea copilului dumneavoastra si contribuie la dezvoltarea sa personala.

4. Schimb de experienta. In tabara, copilasii isi petrec tot timpul alaturi de colegii lor care provin din medii diferite (familiale, sociale) si din zone culturale variate. Astfel, schimburile de experiente, opinii, cunostinte sunt avantajate si cei mici ajung sa descopere lucruri noi despre viata. Aceasta apropiere dezvolta capacitatile de socializare, toleranta fata de diferentele existente intre oameni si intareste simtul de conlucrare. Pentru copiii si adolescentii care prezinta problemele emotionale sau comportamentale este o lectie de viata excelenta.

5. Experimentarea independentei. Copiii si adolescentii isi pot pune la incercare propriile abilitati, fara sa beneficieze de sprijinul adultilor. Iar acest avantaj este un test esential si foarte benefic, mai ales pentru adolescenti, cei care sunt mereu in cautarea automoniei si a propriei personalitati. Copiii timizi, rezervati sau necomunicativi isi descopera, la sfarsitul taberei, calitatile camuflate de aceasta timiditate si stiu sa-si foloseasca mai bine calitatile.

6. Responsabilitate. Copilasul dumneavoastra refuza sa se culce singur sau nu vrea sa-si faca ordine in camera? Tabara presupune o auto-organizare stricta, participarea la activitatile casnice comune si urmarea unui program zilnic. In mod surprinzator, copilasii indeplinesc toate aceste cerinte imediat ce se obisnuiesc cu rutina cotidiana impusa de profesori, antrenori sau coordonatori, ajungand chiar sa-si asume singur unele responsabilitati.


Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro