Cont personal

Misterul primului sarut la pubertate

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
Solicitările intelectuale tot mai largi, mai complexe şi multilaterale duc la modificări...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
O importantă transformare cognitivă a adolescenţei este deprinderea relaţiilor sociale....
 
Taguri: sarut    pubertate    copil    adolescent    tehnica  sarutului 
Cu totii ne aducem aminte foarte clar acest prim sarut, o amintire care ne va urmari toata viata, impreuna cu romantismul, placerea si erotismul acelui unic moment. Sarutul este plin de subintelesuri, mai ales la aceasta varsta, de poezie, de visare. Este magia primei impreunari intre un baiat si o fata. Realist vorbind, este primul pas spre o relatie de durata, o relatie de maturitate.

Cum se face?

Daca un barbat ar intreba o femeie despre asta, probabil ca raspunsul ar fi unul foarte lung si complicat, amanuntit si analizat. Desigur, daca s-ar aplica intocmai, ar fi un dezastru absolut. Lasand la o parte saruturile din filme, atat de artistice si de "glamourous", sarutul perfect trebuie sa vina ca o prelungire a sentimentelor adolescentului. Desigur, sentimentele la aceasta varsta sunt inflamabile azi si seci a doua zi, dar lucrurile nu trebuie sa fie complicate inutil. Cel mai important de retinut este ca totul sa vina firesc, si actul in sine sa fie o improvizatie sublima. De cele mai multe ori, chiar asa si este.

Sarutul ca tehnica

Desigur, ce nu se improvizeaza este tehnica. Fiecare partener fiind diferit din punct de vedere fizic, este nevoie de adaptabilitate la noi morfologii. Este vorba despre modul in care fiecare stie si reuseste sa-si puna in valoare atributele anatomice, de a le percepe pe ale celuilalt si de a lasa lucrurile sa mearga de la sine. Si totusi, primul sarut... In esenta totul este o chestiune de masura. Nu trebuie sa fie nici lung, nici scurt, nici prea profund, dar nici din varful buzelor. Esentiala este capacitatea de adaptare. Sarutul presupune un schimb: si partenerul trebuie lasat sa se exprime.

Ce trebuie sa stiti

Cand se saruta doi indragostiti, in medie schimba intre ei aproximativ 40 000 de paraziti, 250 de tipuri de bacterii, 9 mg de apa, 0,7 g de albumina, 0,45 mg de sare, 0, 711 mg de grasimi, 0,18 g de materie organica si consuma 4 calorii pe minut. Frecventa cardiaca se poate dubla chiar. Un sarut pe obraz solicita activarea a douasprezece muschi faciali, in timp ce un sarut intre indragostiti pune la lucru treizeci si patru! Si cum tinerii au mereu nevoie de exercitii fizice...Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro