Cont personal

Tratamentul pentru acnee la pubertate

autor: Echipa GP

 
Similare
Prima problemă pe care o întâmpină adolescentul este aceea a modificărilor corporale...
 
Prietenii au o mare importanţă la vârsta adolescenţei. Prin intermediul lor, tânărul...
 
Bulimia nervoasa este o afectiune psihiatrica caracterizata de episoade recurente de ingestie...
 
Poate ca acum 20 ani era mult mai greu sa gasim o jucarie care sa stimuleze creativitatea...
 
Pe vremuri oamenii isi pierdeau dintii de tineri, dantura se ingalbenea si se inegrea si...
 
Taguri: acnee    tratament  pentru  acnee    copil    ten    piele 
Dupa cum descopera toti adolescentii, aceasta perioada din viata lor nu este una mereu fericita. Schimbarile din corp ii expun la diverse si complicate situatii, iar rostul dumneavoastra de parinte, in acest moment al vietii lui, este sa incercati sa ii asigurati o tranzitie cat mai usoara spre viata de adult.

La fel ca milioane de alti adolescenti inaintea lui, copilul dumneavoastra sufera de acnee juvenila, cea mai raspandita forma de acnee. Aceasta afecteaza 8 din 10 adolescenti, in jurul varstei de 12-13 ani, dispare de la sine in jurul varstei de 20 de ani si, in general, afecteaza baietii mai puternic decat fetele. 

Acneea juvenila nu este periculoasa, dar poate avea consecinte psihologice puternice pentru multi adolescenti. Este recomandat sa consultati un medic dermatolog imediat ce acneea devine o problema, mai ales ca acum exista destule metode eficace de tratament. Fie ca sunt locale sau se administreaza pe cale orala, aceste medicamente sunt prescrise independent sau asociate cu gravitatea bolii si cu tipul acesteia (retentionala sau inflamatorie). 

Anumite tratamente nu necesita o vizita la medic, dar nu sunt eficiente decat pentru formele mai usoare. Pentru cele cu adevarat grave, este recomandat sa mergeti la un consult la medicul dermatolog pentru a va prescrie un tratament adecvat. Atentie insa, oricare ar fi tratamentul, rezultatele nu se vor vedea peste noapte.

Tratament local, pentru acneea  usoara

Tratamentele locale sunt destinate formelor nu foarte grave de acnee. Acestea sunt disponibile sub forma de creme, geluri sau solutii, care contin derivati ai vitaminei A, antibiotice locale sau antiseptice. Este posibil ca acestea sa aiba si efecte secundare, cum ar fi iritatii, inrosire a pielii, alergii, sensibilitate crescuta a pielii la soare etc., asa ca cititi cu atentie indicatiile de pe cutie.

Tratament oral, pentru acneea grava

Tratamentele orale sunt prescrise pentru formele grave de acnee, inflamatorii si cu evolutie prelungita. Acestea pot fi pe baza de antibiotice, care omoara bacteriile si au o actiune antiinflamatorie sau pe baza de izotretinoina, care, din pacate, poate avea efecte secundare puternice. Mai exista, desigur, si tratamentele hormonale, numai pentru femei, care diminueaza actiunea hormonilor masculini responsabili pentru acnee.

Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro