Cont personal

Copilul tau are fantezii sexuale?

autor: Dr. Marian Ciobanu

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
Comunicarea nu se instaurează dintr-o dată! Este un proces lung şi dificil în care toţi...
 
"O sa-i ofer copilului meu tot ce n-am avut eu". Asta spun multi parinti, de fapt, toti...
 
Cand intri in camera unui adolescent parca ai intra intr-o zona de razboi. Nici in ruptul...
 
Taguri: baieti  sexuale  fete  adolescenti  relatii 
Gama fanteziilor sexuale este nelimitată. Unii adolescenţi visează că fac sex mai tot timpul, alţii deloc. Mulţi tineri preferă utilizarea fanteziei şi imaginaţiei, în locul activităţii sexuale propriu-zise. Visele sau fanteziile sunt o iniţiere mai sigură în sexualitate, decât contactul fizic.

Este normal să ai fantezii şi dorinţe sexuale; nu trebuie să îţi faci probleme din cauza acestora. Fanteziile fetelor sunt mai romantice, iar ale băieţilor mai explicit sexuale. O fantezie poate fi despre o persoană de acelaşi sex (fantezie homo-sexuală); aceasta nu înseamnă, însă, că ai înclinaţii homosexuale, sau că vei deveni sigur homosexual. Fantezia nu înseamnă deloc că vei transpune în realitate tot ceea ce visezi.

Nu trăi însă numai în vis, mai ales dacă aceasta te împiedică să te concentrezi la şcoală, în activităţile sportive, la treburile casnice sau în alte domenii care te interesează. Încearcă să-ţi faci prieteni, să te bucuri de ei şi să vă distraţi împreună. Fii însă fericit/ă şi liber/ă că poţi visa cu ochii deschişi, deoarece acest fel de a gândi e perfect normal pentru vârsta ta.

Atât timp cât aceste fantezii nu ţi se par mai adevărate decât realitatea, nu trebuie să te îngrijorezi. Dacă însă îţi petreci aproape toată ziua visând cu ochii deschişi, sau aceste fantezii te tulbură, atunci trebuie să te consulţi cu cineva în privinţa asta. Poţi discuta cu părinţii, cu o rudă sau prieteni de familie în care ai încredere, cu un profesor, sau - mai bine - cu un consilier ori un psiholog.

Cu gândul la băieţi

Fetele sunt primele care încep să remarce şi să privească cu interes băieţii, încă de pe la 11-12 ani. Băieţii le urmează, după câţiva ani. Dacă până acum băieţii erau invizibili sau nesuferiţi, deodată devin atrăgători şi plăcuţi. Începi să visezi în permanenţă la o iubire romantică şi să oftezi după băieţi.

Fiecare fată are nevoie de băiatul ei, pentru a-i arăta că o place, că o alege dintre alte fete şi că o face să se simtă unică. La început, fata nu se gândeşte la sex. Ea vrea să se uite în ochii lui, să fie văzută şi găsită atrăgătoare. Deoarece nu ai fost educată să visezi la un viitor fără băieţi, cineva din grupul lor va face din tine perechea lui, îţi va da importanţă şi prestigiu. Crezi că o fată singură nu valorează nimic, deşi nu este deloc aşa. Să ieşi din acest delir romantic şi din nevoia de băieţi, ţi se pare nefiresc.

Fii însă selectivă, nu dispera. Nu te opri la oricine. Aminteşte-ţi că nu prietenul te face o persoană specială, ci tu însăţi. Cu sau fără un iubit, eşti aceeaşi şi eşti unică. În acelaşi timp, nu te abandona, încearcă să te consolidezi ca persoană, să te educi şi să te bucuri de această perioadă.

Cu gândul la fete

Băieţii descoperă, gradat, că fetele sunt atrăgătoare şi că e plăcut să le strângi în braţe. Tânărul se emoţionează şi roşeşte când se apropie de o fată pe care vrea să o sărute.

Până ieri

Până ieri, pe înserate,
când ţi-am întâlnit privirea,
n-am ştiut cum e iubirea.

Cu ochii tăi mari, albaştri,
cu părul prins în codiţă,
îmi păreai ca o zeiţă.

La chioşcul din curtea şcolii,
când te-am văzut prima oară,
mi-ai părut o căprioară.

Mâine am să stau la poartă,
la ora şapte treizeci,
să te văd când ai să treci.

Am să stau şi-n colţul străzii,
uitându-mă-n sus şi-n jos,
până-ţi văd mersul frumos.

Şi aşa, din întâmplare,
dac-o fi să mă zăreşti,
cât aş vrea să îmi zâmbeşti!
 (Radu Axinte, 16 ani, Craiova)

Deşi cei mai mulţi băieţi sunt cu gândul la fete, unii le evită, sunt misogini, iar alţii nu reuşesc să se apropie de ele.
Fii amabil cu fata, pentru a-i face impresie bună. Ascultă ce-ţi spune, admiră felul cum arată şi poartă-te cu respect faţă de ea. Fetelor nu le plac băieţii care le pun în situaţii incomode, jenante sau periculoase.

Când adolescenţii se plac

Într-o zi, vei observa subit că un băiat sau o fată îţi zâmbeşte şi încearcă să fie mai tot timpul pe lângă tine. Asta îţi face plăcere, dar nu eşti întotdeauna sigur/ă că vrei să ai o prietenă sau un prieten. Când cineva te place, nu trebuie să te simţi obligat să îl placi la rândul tău. Încearcă să observi ce simţi. Dacă zâmbetul lui/ei te încălzeşte, dacă te gândeşti mereu la el/ea, sau aştepţi cu nerăbdare să-l/o vezi, acestea sunt semne că-ţi place. Dacă însă privirea, prezenţa lui/ei te enervează, sau te simţi prost că îţi dă atâta atenţie şi îţi doreşti să înceteze, sunt semne că nu-l/o agreezi şi că e mai bine să-l eviţi.
Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

<mySQL> : Conexiune nereusita la serverul de baze de date localhost!

Ne pare rau pentru inconvenient dar momentan baza de date nu este disponibila.
Va rugam incercati mai tarziu.

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro