Cont personal

5 sfaturi pentru a-ti motiva copilul

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
O importantă transformare cognitivă a adolescenţei este deprinderea relaţiilor sociale....
 
Comunicarea nu se instaurează dintr-o dată! Este un proces lung şi dificil în care toţi...
 
Taguri: copil    parinti    activitati    copii    sfaturi    cursuri 
Parintii cunosc cel mai bine nehotararea copiilor in privinta alegerilor pe care le fac. Copiii se entuziasmeaza foarte repede si uita la fel de repede. Ei bine, anumite activitati trebuie duse pana la capat. De exemplu studiile, pasiunile, activitatile de zi cu zi. Si daca in anumite privinte lucrurile pot ramane neterminate, in cazul altora copilul trebuie sa ramana motivat pana la capat. Ghidul-parintilor.ro iti prezinta 5 sfaturi care te vor ajuta sa-ti motivezi copilul atunci cand simti ca este posibil ca el sa cedeze!Viata nu este niciodata usoara atunci cand esti parinte si cand ai un copil aflat la varsta pubertatii sau a adolescentei. Te astepti ca acesta sa inteleaga mult mai bine importanta lucrurilor si responsabilitatile pe care le are. Surpriza! Varsta pubertatii nu este deloc usoara. Ba chiar, linistea si sfaturile parintilor, rabdarea lor, trebuie sa fie si mai prezente ca de obicei.

Renunta la protectia excesiva!

Acest sfat este cel mai greu de pus in aplicare pentru parinti. Insa, trebuie sa recunosti faptul ca niciunui tanar nu-i place sa fie controlat si tinut in palme de parinti. Copilul tau trebuie sa ia viata in piept, sa ia propriile decizii. Discuta cu el despre problemele pe care le are, despre alegerile pe care trebuie sa le faca, dar nu-i impune nimic. Vei vedea ca va deveni mult mai motivat daca va avea sustinerea si nu reprosurile si cicaleala ta.

Da-i mereu de ales!

Copiii vor sa aleaga ei. Si in privinta hainelor, a cursurilor, a prietenilor, a hobby-urilor etc. Ei bine, lasa-l pe el sa aleaga oferindu-i, insa, mai multe alternative. Daca ii impui sa faca un sport, este posibil sa se impotriveasca. Daca il lasi pe el sa aleaga dintr-o gama mai larga de sporturi, sigur va opta pentru ceva.

Incurajeaza-l mereu!

Copiii sunt foarte sensibili si este posibil sa se lase daramati usor de un prim esec. Un concurs de sah pierdut nu este un capat de lume ci doar un inceput. Nu conteaza locul pe care l-a ocupat copilul tau ci faptul ca a reusit sa termine "cursa". Explica-i ca important este sa ajungi la linia de sosire nu neaparat sa fii pe locul I. Experienta castigata in urma unui concurs, de orice gen, este mult mai importanta decat premiul castigat.

Stimuleaza-l prin recompense!

Indiferent de finalul activitatii, copilul trebuie stimulat si recompensat. Chiar daca hainele nu sunt aranjate perfect in dulap, simplul fapt ca a dus aceasta activitate la bun sfarsit merita premiat. Recompensele trebuie oferite cu masura, sub forma de premii sau surprize in urma unor activitati dificile pe care copilul le duce la bun sfarsit.

Incurajeaza-i creativitatea si ideile!

Parintii trebuie sa-si asculte copiii cu mare interes si sa le incurajeze mereu ideile si dorintele. Chiar daca ideile copiilor nu ti se par atat de bune, este important sa-i incurajezi si sa colaborezi cu ei in realizarea lor. Pastreaza aceasta abordare si in discutiile pe care le vei avea in adolescenta cu copilul tau.


Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro