Cont personal

Imbracamintea sexy la adolescente: cum sa reactionam?

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
Comunicarea nu se instaurează dintr-o dată! Este un proces lung şi dificil în care toţi...
 
Bulimia nervoasa este o afectiune psihiatrica caracterizata de episoade recurente de ingestie...
 
Poate ca acum 20 ani era mult mai greu sa gasim o jucarie care sa stimuleze creativitatea...
 
Taguri: copil    imbracaminte    vedete    adolescenti    haine 
 
De la o anumita varsta, uneori destul de frageda, fetitele noastre insista sa se imbrace precum idolii lor din videoclipuri, asa cum vad la televizor, in haine sexy sau chiar in lenjerie intima provocatoare. Cum sa ii explicati despre conotatiile sexuale pe care le presupune o astfel de tinuta? Cum ar trebui sa abordati acest tip de tema delicata?

Idolii in schimbare

Mai demult, idolii fetitelor de 11-12 ani erau cu totul altfel: Virginia Woolf, Marie Curie sau Valentina Terecikova. Altele erau si domeniile de activitate spre care isi orientau atentia preadolescentele sau adolescentele acelor vremuri. Astazi, stiinta sau literatura nu se mai afla printre preferintele lor. In fapt, pare ca nici nu isi mai au rostul in fata valurilor de povesti de succes cladite doar pe baza look-ului. Si atunci, daca vremurile se schimba, si noi ar trebui sa ne schimbam? 

Modelele fetelor de azi au doar prenume: Britney, Christina, Paris sau Rihanna. Este arhisuficient. Ca sa nu mai vorbim de toate necunoscutele transformate peste noapte in vedete de prim rang, pentru ca au pozat intr-o revista sau au participat la un reality-show. Si, prin urmare, daca femeile-idol se remarca prin adancimea decolteului sau prin operatiile de „augmentare” pe care si le promoveaza, ce putem astepta din partea copilului nostru, care, cu mintea inca frageda, intelege ca acestea sunt modele de urmat?

Obsesia perfectiunii

Preocuparea preadolescentelor sau adolescentelor de a avea un corp de manechin poate deveni o obsesie. Li se pare ca sunt prea grase, au sanii prea mari sau prea mici, au soldurile prea late etc., deoarece se raporteaza majoritar la modul in care sunt privite de ceilalti, mai ales de baieti. Si atunci, dupa modelul pe care il recunosc la televizor sau in reviste, isi prezinta corpul cat mai atragator, intr-o incercare poate prematura de a satisface o dimensiune sexuala a fiintei. 

Asadar, parintii trebuie sa intervina, sa le faca sa inteleaga ca trupul lor trece prin niste schimbari si ca, la maturitate, va arata diferit. Chiar daca fata dumneavoastra pretinde sa isi satisfaca aceste dorinte, fie prin imbracaminte sexy, fie prin machiaj, piercing sau alte metode, nu sunteti obligati sa acceptati. Trebuie sa aveti un dialog deschis in care sa incercati sa stabiliti motivele pentru care prefera hainele de acest gen in detrimentul unor mai confortabile, spre exemplu. Apoi, trebuie sa afle ca o astfel de expunere, prin imaginea pe care o afiseaza in fata celorlalti, poate sa devina chiar periculoasa. Trebuie sa se respecte pe sine, respectandu-si corpul.

Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro