Cont personal

Vrea un computer

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
O importantă transformare cognitivă a adolescenţei este deprinderea relaţiilor sociale....
 
Comunicarea nu se instaurează dintr-o dată! Este un proces lung şi dificil în care toţi...
 
Taguri: computer  calculator  parinti  copil 
Calculatorul nu mai este de mult un lux sau un moft. Nimeni nu poate contesta rolul sau distractiv, dar nici profilul educativo-pedagogic pe care-l are in viata copilului. Jocurile pe calculator, informatiile descoperite pe internet, realizarea de fise scolare sunt tot atatea activitati benefice pentru micul dumneavoastra scolar, mai ales cand ele se realizeaza cu respectarea unor reguli clare si cu stabilirea unor limite de timp.

Un spatiu de lucru adecvat
Pentru a evita aparitia durerilor la nivelul cefei, asezati calculatorul astfel incat ochii copilasului sa se afle la o distanta de 50 de centimetri in raport cu ecranul. Reglati inaltimea monitorului, aplecandu-l usor catre spate. Amplasati raftul mobil pe care se afla tastatura astfel incat sa ofere o utilizare comoda - acesta trebuie asezat in prelungirea mainilor copilului, iar antebratele trebuie sa se poata sprijini pe blat.
Mouse-ul va fi asezat cat mai aproape de tastatura si la acelasi nivel cu aceasta. Pentru a impiedica reflectarea luminii ambientale sau a celei naturale in ecran, nu pozitionati biroul in contre-jour sau in fata unei ferestre. Sursa de lumina trebuie sa provina din lateral, pentru a reduce contrastele si a combate oboseala vizuala.

O utilizare moderata
Calculatorul trebuie asezat, de preferinta, in sufragerie, acolo unde toti membrii familiei pot avea acces la el. Astfel, va va fi mai usor sa supravegheati felul in care copilul utilizeaza computerul (jocuri, internet, proiecte pentru scoala) si sa reduceti timpul de stat in fata monitorului. In plus, fiecare membru al familiei poate lucra la computer, inclusiv dumneavoastra si fratii scolarului.
De asemenea, aveti grija ca folosirea computerului a nu impieteze asupra celorlalte activitati si distractii ale celui mic. Pentru aceasta, fixati un timp limitat de utilizare, de preferinta cate patruzeci si cinci de minute pe zi maximum pentru fiecare copil. In acest fel simplu veti rezolva inevitabilele certuri intre frati. Inca o regula: supravegheati si selectati cu atentie jocurile la care cel mic are acces, unele dintre ele fiind violente si generand nervozitate si iritabilitate. Pentru a impiedica aparitia oboselii vizuale, instaurati o pauza obligatorie de cinci minute la fiecare douzeci de minute dedicate studiului sau distractiilor pe calculator. Pentru un copil de 6-10 ani, sase ore de utilizare a calculatorului reprezinta maximul admis pe durata unei saptamani. 

Internetul este util?
Inca de foarte mici, copilasii sunt atrasi de acest univers fantastic, unde pot afla tot soiul de informatii interesante, pot discuta cu colegii sau prietenii sau pot asculta muzica. Si totusi, internetul are si laturi neplacute, mai ales pentru un copil de varsta mica. Violenta si pornografia sunt foarte des intalnite pe net si foarte usor accesibile, fie din curiozitate (adresele circuland in clasa, intre colegi), fie accidental (navigand de la un site la altul). Solutia? Instalarea unui program de filtrare a continutului web, care faciliteaza controlul parintilor asupra site-urilor accesate de copii. Acestea blocheaza accesul copiilor la anumite site-uri cu un continut periculos sau ilegal. Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro