Ghidul-Parintilor.ro
Stiri  > Inteligenta parintilor se transmite copiilor


Inteligenta parintilor se transmite copiilor

autor: Echipa GP

Cercetatorii spanioli au demonstrat ca inteligenta unui copil depinde de capacitatea intelectuala a parintilor. Altfel spus, acestia intaresc ideea potrivit careia, educatia si inteligenta unui copil depind de mediul stimulant oferit de catre parinti. 

Studiul a fost realizat de o echipa de cercetatori spanioli si a avut loc la peste 2000 de minori din Granada, Madrid, Murcia, Santander si Zaragoza, potrivit El Mundo. 
Scopul studiului a fost acela de a se observa ce relatii sunt intre educatia parintilor si profesia, tipul de colegiu si aptitudinile cognitive ale copiilor. La acest studiu au participat 2.162 de adolescenti (cu varste intre 13-18 ani).  Copiii au dat teste de inteligenta, li s-au evaluat aptitudinile verbale, numerice. In acest studiu, s-au analizat si nivelul de educatie al parintilor, profesia lor, impartindu-se in trei categorii (manager, muncitor, casnic/somer).
Astfel, la sfarsitul studiului, cercetatatorii au concluzionat faptul ca, tinerii ai caror parinti au studii superioare si sunt calificati, sunt mai inteligenti si mai increzatori in sine fata de copiii care au parinti necalificati/casnici/someri. tipareste articolul sursa: http://www.ghidul-parintilor.ro/stiri/inteligenta-parintilor-se-transmite-copiilor.html
data: 20.10.2019