Ghidul-Parintilor.ro
Grupe de varsta  > Sfaturi pentru parinti  > Sfaturi pentru a depasi cu bine canicula verii


Sfaturi pentru a depasi cu bine canicula verii

autor: Echipa GP

Indiferent ca ne place sau nu, vara are si partile ei negative. Si ele se datoreaza temperaturilor mult prea ridicate din ultimii ani. Evident, atat noi cat si copiii nostri, facem fata cu greu. Si pentru ca s-au anuntat calduri foarte mari in aceasta vara, noi va propunem cateva sfaturi practice si sigure, care sa va ajute sa depasiti cu bine zilele ce vor urma.

1. Imbracaminte corespunzatoare.

Atat noi, cat si copiii nostri, trebuie sa ne imbracam corespunzator in perioada caniculara. Astfel, hainele din fibre naturale trebuie sa faca parte din garderoba noastra, zilnic. Bumbacul, inul si canepa sunt cele mai recomandate in aceasta perioada. De asemenea, hainele sintetice si mulate pe corp sunt strict interzise.

2. Multa apa plata.

Categoric trebuie sa consumam multa apa plata. Sucurile carbogazoase sau alcoolul nu ajuta la hidratare. Pentru a face fata cu brio temperaturilor de afara, trebuie sa bem cel putin 2,5 litri de apa plata, zilnic. Convinge-ti si copiii sa consume cat mai multa apa.

3. Consuma alimente usoare.

In aceasta perioada, atat adultii cat si copiii, trebuie sa consume alimente usoare, bogate in vitamine si fibre, lactate. Micul-dejun trebuie sa fie compus din cereale cu lapte, pranzul din supa de legume sau din salate, cina la fel, gustarile din lactate si fructe.

4. Adaposteste-te in casa.

Pentru a trece cu bine de canicula, este recomandat sa evitam iesirile din casa in timpul zilei. Chiar daca copiii se vor plictisi in casa, convingeti-i sa respecte recomandarile specialistilor, si anume, intre orele 10.00 – 17.00 sa nu iasa din casa. Amanati, asadar, pentru cateva zile planurile din programul obisnuit.

5. In casa.

Pentru a evita patrunderea caldurii in casa, este recomandat sa aerisesti camerele dimineata, pana in orele 7.00, si seara, dupa orele 21.00. In timpul zilei, protejeaza-ti ferestrele cu draperii sau folie reflectorizanta pentru a pastra interiorul cat mai racoros.

6. Crema, palarie si ochelari de soare.

Nu iesi niciodata din casa fara sa porti palarie cu boruri largi, ochelari de soare speciali, si fara sa fii dat cu crema de protectie solara. Crema trebuie aplicata cu cel putin 30 de minute inainte de a te expune la soare. 


tipareste articolul sursa: http://www.ghidul-parintilor.ro/sfaturi-pentru-parinti/sanatate/sfaturi-pentru-a-depasi-cu-bine-canicula-verii.html
data: 28.02.2020