Ghidul-Parintilor.ro
Grupe de varsta  > Sfaturi pentru parinti  > Arsurile - precautii si interventii de urgenta


Arsurile - precautii si interventii de urgenta

autor: Echipa GP

Arsurile sunt unele dintre cele mai obisnuite accidente intamplate in sfera casnica la care sunt expusi copilasii, uneori soldandu-se cu grave efecte si neplaceri pe termen lung. Si totusi, evitarea lor este cat se poate de simpla, daca respectati cateva masuri de precautie.

Tipuri de arsuri

Pentru a va da seama daca arsurile pot fi tratate la domiciliu si nu reprezinta un pericol pentru sanatatea celui mic, este bine sa cunoasteti clasificarea medicala a acestora. In functie de localizare, de intindere si de profunzime, arsurile se pot inscrie intr-o zona inofensiva sau intr-o categorie de risc maxim.

Localizarea
Sunt considerate arsuri grave cele situate la nivelul fetei, in jurul orificiilor (nas, gura, fundulet) si cele care afecteaza zona genitala. De asemenea, trebuie tratate ca urgente arsurile localizate pe gat, la coate sau genunchi, in palma, pentru ca acestea pot atinge nervi importanti.

Gradul
Arsurile se clasifica in patru categorii, in functie de gravitate.

Intinderea
In cazul unor arsuri mici, riscurile sunt limitate. Dar atunci cand acestea depasesc 5% din suprafata corpului unui copil, este cazul sa cereti asistenta medicala. De asemenea, in cazul arsurilor mai mici, dar aparute pe fata, palma, gat, organe genitale etc.

Masuri de urgenta
tipareste articolul sursa: http://www.ghidul-parintilor.ro/sfaturi-pentru-parinti/sanatate/arsurile-precautii-si-interventii-de-urgenta.html
data: 18.10.2019