Ghidul-Parintilor.ro
Grupe de varsta  > Sfaturi pentru parinti  > 10 sfaturi pretioase pentru parinti


10 sfaturi pretioase pentru parinti

autor: Echipa GP

Indiferent de varsta pe care o au, si parintii au nevoie de sfaturi pentru educarea copiilor lor. Si pentru ca metodele de crestere si educare a unui copil sunt multe, noi va prezentam 10 sfaturi simple, esentiale pentru educatia unui copil. Sfaturile noastre va vor ajuta sa-i oferiti copilului dvs. o educatie sanatoasa. 
1. Trateaza-ti copilul cu maturitate. Daca ii vorbesti ca unui adult, el se va comporta matur. Daca il vei trata ca pe un bebelus pana la 18 ani, acesta se va comporta ca un bebelus.

2. Nu lua tu hotararile pentru copilul tau. Copilul tau are dreptul sa decida, in anumite privinte, singur. Invata-l sa gandeasca si sa decida singur aspecte de genul: cu ce tricou se imbraca astazi, ce poveste vrea sa citeasca, ce jucarie vrea sa-i cumperi etc.

3. Nu-ti minti copilul. Daca iti vei minti copilul, si acesta te va minti pe tine. Spune-i adevarul si invata-l sa-ti spuna adevarul.

4. Asculta-ti copilul. Indiferent cat de greu se exprima sau cat de banal ti se pare subiectul, trebuie sa-ti asculti copilul. Daca nu-l vei asculta, acesta va inceta sa-ti mai povesteasca ceva.

5. Respecta-ti copilul. Un copil ofera respect daca este respectat. Chiar daca are o varsta mica, respecta-i intimitatea, nu intra peste el fara sa ciocani, saluta-l in fiecare dimineata etc. Va creste in aceasta atmosfera si te va respecta si el, la randul lui.

6. Nu-ti umili niciodata copilul. Parintii obisnuiesc, deseori, sa-si umileasca copiii cu scopul de a le oferi anumite lectii. Dintr-o jignire copilul tau nu va invata nimic ci se va simti doar umilit.

7. Lasa-ti copilul sa greseasca. Greseala este un lucru firesc si face parte din dezvoltarea copiilor nostri. Un lucru facut gresit astazi, sigur va fi facut corect maine.

8. Ai rabdare cu copilul tau. Stiu, copiii se misca mai incet. Fac curatenie in reluare, isi strang masa mai greu, se schimba in pijamale intr-un timp mai lung. Dar, doar asa vor invata! Ai rabdare si incurajeaza-l atunci cand vrea sa faca ceva, chiar daca nu face foarte bine sau foarte repede.

9. Joaca-te cu copilul. Legatura intre parinte si copil se creeaza cu ajutorul jocului. Inca de la varste fragede, trebuie sa-i canti copilului tau, sa te joci cu el, sa dansezi alaturi de el. Joaca face parte din dezvoltarea fizica si psihica a unui copil.

10. Spune-i cat mai des copilului ca il iubesti. Aminteste-i zi de zi ca el este cel mai important lucru pentru tine si ca, desi il mai certi, dragostea ta nu se schimba.tipareste articolul sursa: http://www.ghidul-parintilor.ro/sfaturi-pentru-parinti/educatie/10-sfaturi-pretioase-pentru-parinti.html
data: 15.10.2019