Ghidul-Parintilor.ro
Grupe de varsta  > Prescolarul  > Inotul la copii


Inotul la copii

autor: Echipa GP

Sportul trebuie sa fie una dintre activitatile de timp liber preferate ale oricarei persoane. Mai ales a copiilor. Pe langa faptul ca este o activitate distractiva, acesta (indiferent de ce sport vorbim) are numeroase beneficii asupra sanatatii, contribuind la o bunastare fizica si mentala generala. In concluzie, sportul trebuie sa faca parte din viata tuturor oamenilor, indiferent de varsta sau de sex.

Beneficiile sportului la copii

Daca nu stiai exact la ce il ajuta sportul pe copilul tau, iti spunem mai jos doar cateva beneficii generale de care micutul tau se poate bucura practicand un sport:

Putem alege inotul

Si pentru ca vara este in toi, ce sport poate fi mai bun decat inotul? Unul dintre marile avantaje ale acestui sport este acela ca se poate practica indiferent de anotimp. Si acest lucru este posibil datorita numeroaselor sali si bazine de inot acoperite, care functioneaza in toate anotimpurile. In plus, niciun copil nu va refuza vreodata o "balaceala" in apa. Pentru ca acest sport nu are varsta, poti alege un abonament pentru toata familie. Inotul nu face bine doar copiilor ci si tie, ajutandu-te sa te relaxezi si sa scapi de celulita rapid. Profita de zilele ramase pana la concediu si mergi la bazinul sau la strandul din orasul tau.
Copilul tau poate practica inotul de la o varsta foarte frageda. Cauta un instructor, discuta cu el si poti stabili deja primele ore.
Un alt atu al inotului este acela ca micutul tau se va bucura de o circulatie foarte buna si de niste plamani foarte bine dezvoltati. In plus, tu vei sta mereu linistita atunci cand fiul/fiica ta va merge la mare cu prietenii.

Ce trebuie sa stii despre inot!
tipareste articolul sursa: http://www.ghidul-parintilor.ro/prescolarul/timp-liber/inotul-la-copii.html
data: 11.12.2019