Cont personal

Importanta vaccinurilor in viata copilului!

autor: Echipa GP

 
Similare
Pentru cei care urmează un ciclu lung de şcolarizare, intrarea la liceu constituie un...
 
Bulimia nervoasa este o afectiune psihiatrica caracterizata de episoade recurente de ingestie...
 
Sportul reprezintă una dintre cele mai bune şcoli ale vieţii în care învăţăm să ne...
 
Pe vremuri oamenii isi pierdeau dintii de tineri, dantura se ingalbenea si se inegrea si...
 
Pentru a avea o dezvoltare sanatoasa copii au nevoie de o alimentatie corecta. In afara celor...
 
Taguri: copilului  vaccinuri  medic  dezvoltare  scoala 
In fiecare an, inca de la sfarsitul verii si inceputul lunii septembrie, parintii isi pregatesc copiii pentru a reintra in colectivitate. Pe langa rechizite, carti, hainute si multe alte nimicuri, asigurati-va de corectitudinea schemei de vaccinare pentru a fi siguri de protectia imunologica a copilului.

Felul in care fiecare parinte se ocupa de procesul de vaccinare al micutilor reprezinta unul dintre cele mai mari beneficii pe care acesta il aduce sanatatii ulterioare a copilului. Prin vaccinare s-a redus cu mult incidenta unor boli deosebit de grave. Este la fel de adevarat ca formele particulare sau atipice de boala isi fac simtita prezenta chiar daca s-a urmat schema cu corectitudine.

Inainte de varsta de 6 ani, copiii sunt imunizati impotriva a 14 bolii serioase si cu potential sever in aceasta perioada. Parintii care aleg sa se sustraga schemelor de vaccinare isi pun in pericol proprii copii dar si pe cei cu care acestia vin in contact. Desi multi sunt sceptici in privinta vaccinului antigripal la varste mici, acesta se impune la copiii care frecventeaza colectivitatea inca din prima perioada a toamnei.

Este usor de uitat de vaccinuri atunci cand copilul s-a marit, merge la scoala, este independent. Insa si copii mai mari au in continuare nevoie de imunizari. Necesitatea protectiei impotriva virusurilor gripale se mentine si la scolarii mari, ca de altfel la toate grupele de varsta.

Tot in cadrul campaniilor scolare fetitele pot beneficia de protectie impotriva virusului papilloma uman; administrat la o varsta care sa corespunda din punct de vedere imunologic, acesta reprezinta un succes impotriva unuia dintre factorii ce stau la baza dezvoltarii acestei boli.

In SUA, luna august este declarata luna de alerta pentru sistemul national de imunizare prin care se incearca constientizarea anuala a importantei preventiei unor boli.
Sunt colectivitati cu cerinte suplimentare in privinta completarii carnetului de vaccinuri al copilului; in unele scoli sau gradinite nu sunt primiti copii nevaccinati impotriva varicelei. In unele state se impune chiar si imunizarea anti-hepatitei A pentru a preveni cu o mai mare siguranta boli ce pot sa atraga dupa sine afectarea mai multor membrii ai colectivitatii.

Prin urmarirea cresterii si dezvoltarii copilului de catre medicul pediatru sau medicul de familie, puteti sta linistiti in privinta efectuarii corecte a schemei de vaccinare. In acelasi timp, solicitati informatii despre celelalte vaccinuri existente si despre beneficiul pe care l-ar aduce copilului. De la an la an, se mizeaza pe protectia impotriva virusurilor gripale de sezon, doza ce trebuie administrata la inceputul scolii.


Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro