Cont personal

Stangaci sau dreptaci?

autor: Echipa GP

 
Similare
Bulimia nervoasa este o afectiune psihiatrica caracterizata de episoade recurente de ingestie...
 
Poate ca acum 20 ani era mult mai greu sa gasim o jucarie care sa stimuleze creativitatea...
 
Pe vremuri oamenii isi pierdeau dintii de tineri, dantura se ingalbenea si se inegrea si...
 
Soneria insista cu zbarnaitul strident. Tresar. Arunc privirea spre geam -  bezna....
 
Computerele, jocurile video si internetul sunt, fie ca vrem, fie ca nu vrem, parte din viata...
 
Taguri: stangaci  dreptaci  varsta  copil 
Copilul va face aceasta alegere abia catre varsta de 3 ani, dar, in asteptare, iata cateva teste pentru a afla, in avanpremiera, care va fi preferinta sa viitoare.
Partea preferata
Cateva mici exercitii, la care bebe va participa spontan, va pot arata daca bebe va fi dreptaci sau stangaci. Tot ce trebuie sa faceti este sa efectuati cat mai multe dintre aceste teste, pentru a va asigura ca raspunsul este cat mai aproape de adevar.
  • Cand va jucati fotbal, aruncati-i mingea la picioare si asteptati sa vedeti ce picior va folosi pentru a va intoarce pasa. Nu-l grabiti si nici nu-i dati nici un fel de indicatie. Lasati-l sa aleaga singurel.
  • Faceti-i un "binoclu" din hartie si oferiti-l ca sa priveasca un obiect, cerul sau chipul dumneavoastra. Veti observa de care ochi il apropie pentru a privi.
  • Rugati-l sa asculte cu urechea tic-tacul unui ceas. Ce ureche va apropia de ceasornic? Dreapta sau stanga?
  • Desenati impreuna pe o bucata de hartie. Realizati un desen simplu - o floare, luna sau soarele - apoi dati-i creionul colorat copilului ca sa va "ajusteze" creatia. Micile sale incercari de a picta sau a desena se vor realiza, in mod natural, cu manuta pe care o va folosi ulterior la scris.

Bine de stiut
  • Daca este vorba despre jucarii sau chiar despre desertul preferat, bebe va poate face surpriza de a intinde ambele manute pentru a-l apuca sau, in functie de graba si dispozitie, oricare dintre manute, aleatoriu. Acest lucru nu va poate indica daca bebe va fi stangaci sau dreptaci si nici nu trebuie sa va ingrijoreze. Nu este vorba despre o incertitudine in alegerea viitoarei sale preferinte, care poate avea consecinte neplacute la varsta scoalara, ci doar de un impuls de moment.
  • Pana la varsta de 4-5 luni, sugarul apuca toate obiectele din jur, fara sa prefere o anumita manuta. Efortul de coordonare ii da si asa destule bataie de cap, asa ca trebui sa-i oferiti timp pentru a se decide care va fi preferinta sa ulterioara.
  • Daca, dupa varsta de 3 ani, bebe utlizeaza cu aceeasi frecventa ambele maini, acest lucru nu trebuie sa va ingrijoreze. Bebe poate fi ambidextru, asa cum sunt 45% dintre copii la inceput.
  • In cazul unui copil stangaci, este gresit sa-i interziceti sa se foloseasca de aceasta mana si sa-l fortati sa scrie cu dreapta. Lasati-l sa-si urmeze pornirea fireasca.


Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro