Cont personal

Copilul meu plange des!

autor: Echipa GP

 
Similare
Pe vremuri oamenii isi pierdeau dintii de tineri, dantura se ingalbenea si se inegrea si...
 
Computerele, jocurile video si internetul sunt, fie ca vrem, fie ca nu vrem, parte din viata...
 
Astazi, cand in toate casele exista un computer conectat la internet, accesul la materiale...
 
Pentru a avea o dezvoltare sanatoasa copii au nevoie de o alimentatie corecta. In afara celor...
 
Copiii ar trebui educati si indrumati spre cultura inca de la varste fragede, rol care este...
 
Taguri: plange  copilul  parinte  plansul  dorinte 

Majoritatea copiilor plang din cand in cand din motive nefondate sau insignifiante si cea mai mare parte a prichindeilor se plang parintilor, acuzand dureri imaginare, parandu-si camarazii de joaca pentru ca s-au purtat urat sau invocand diferite alte intamplari carora le-au fost "victime". Acest lucru este normal pana la un punct, asociindu-se nevoii de a primi atentie.Cand lamentarile celor mici sunt nesfarsite si din ce in ce mai frecvente, parintii sunt, pe drept cuvant, exasperati.

Cauzele posibile

Exista cateva motivatii bine intemeiate pentru care copilul reactioneaza astfel, dar plasul continuu poate fi si un truc utilizat de copii pentru a exploata la maximum slabiciunea dumneavoastra de mamica. Iata cateva dintre aceste motive, reale sau prefacute:


        - Copilasul este obosit sau bolnav.
        - Este plictisit.
        - Este frustrat ca nu poate face ce doreste.
        - Imita comportamentul altui copil, care plange mult.
        - Este obisnuit sa cedati rugamintilor sale atunci cand plange.

Plansul si etapele de crestere
Copiii inteleg dificil, la capatul unor ani lungi de educatie, certuri si suparari, ca nu pot face tot ce-si doresc atunci cand isi doresc. Nu uitati ca cei mici isi controleaza mult mai putin emotiile, mai ales atunci cand se simt frustrati, tristi sau neglijati. Cei mai micuti plang pentru ca nu pot utiliza cuvintele care sa va faca sa pricepeti ce ii deranjeaza sau ce isi doresc ori pentru ca nu sunt capabili sa faca ceva ce si-ar dori.
Copiii de 3-4 anisori care plang constant o fac pentru ca au descoperit reteta miraculoasa care va indeamna sa le faceti pe plac. In trecutul lor, au avut nenumarate ocazii pentru a observa ca plansul poate fi rezolvarea tuturor problemelor. In plus, se afla inca intr-o faza in care nu pot utiliza perfect cuvintele si nu pot verbaliza ceea ce cred sau simt.
Intre 5 si 6 ani, cei mici isi pot exprima dorintele, emotiile si gandurile. Plansul lor este unul de protest, punand la indoiala deciziile luate de parinti.

Cum actionati?
- Atunci cand un copilas incearca sa va santajeze cu acest plans, primul lucru pe care trebuie sa-l   stiti este ca nu trebuie sa cedati trucului sau. Daca o faceti, va considera ca plansul este metoda infailibila de a obtine ceea ce vrea si va continua in acest fel.
- Ajutati-l sa-si exprime prin cuvinte dorintele sau sentimentele, explicandu-i ferm ca numai astfel veti lua in considerare ceea ce doreste.
- Felicitati-l atunci cand nu plange, ci incearca sa va explice care-i sunt "revendicarile".
- Daca insista cu plansul, ramaneti calma si ignorati-l pana cand se hotaraste sa vorbeasca.
- Invatati-l diferenta dintre plans si a cere ceva in mod coerent si corect, mentionandu-i avantajele celei de-a doua metode.
- Ascultati-l cu atentie atunci cand va vorbeste si incercati sa-i indepliniti dorintele rezonabile si sa-i explicati de ce unele cerinte ale sale sunt greu de satisfacut. Daca il ignorati atunci cand va cere ceva, singura sa "arma" va ramane plansul. 

 

 

Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro