Cont personal

Agresivitatea la copii. Cauze si solutii!

autor: Echipa GP

 
Similare
Bulimia nervoasa este o afectiune psihiatrica caracterizata de episoade recurente de ingestie...
 
Sportul reprezintă una dintre cele mai bune şcoli ale vieţii în care învăţăm să ne...
 
Poate ca acum 20 ani era mult mai greu sa gasim o jucarie care sa stimuleze creativitatea...
 
Pe vremuri oamenii isi pierdeau dintii de tineri, dantura se ingalbenea si se inegrea si...
 
Tensiunea arteriala reprezinta presiunea cu care sangele circula prin vasele de sange. Valorile...
 
Taguri: copil    copii    agresivitate    gelozie  copii    plans  copii 

Agresivitatea este foarte des intalnita la copiii prescolari. Fie ca vorbim de crizele de nervi ale copiilor in public, fie ne referim la imbrancelile de la gradinita sau la certurile agresive, la aruncatul cu jucarii, copiii isi manifesta trairile negative in diferite moduri neplacute pentru parinti. Care sunt cauzele agresivitatii si cum trebuie sa reactionam noi, parintii? Va raspundem in randurile urmatoare.Cauzele agresivitatii

Copiii pot deveni agresivi din mai multe motive. Un motiv foarte cunoscut este frustrarea. Frustrarea ca nu poate sa faca ceva, ca nu intelege de ce nu are voie sa faca acel lucru, ca nu vrea sa faca un lucru deoarece nu-i intelege utilitatea.
Un alt motiv al agresivitatii la copiii prescolari poate fi gelozia. Gelozia pe fratele mai mic, care primeste mai multa atentie din partea parintilor, se poate manifesta prin agresivitate fata de frate, prin aruncatul jucariilor, prin palme sau crize de plans.
Agresivitatea poate avea drept cauza si lipsa de afectiune pe care o simte copilul. Acesta observa ca doar prin gesturi agresive poate atrage atentia parintilor si ... asta face. Sparge obiecte, arunca cu jucariile, se revolta si plange ca vrea sa fie luat in brate.

Ce trebuie sa facem

In primul rand trebuie sa acceptam faptul ca acesta este un mod de exprimare normal, pentru o anumita varsta, al copilului nostru. Crizele de plans il ajuta pe cel mic sa se descarce. Loviturile si tavalitul pe jos se pot rezolva prin luarea copilului in brate si prin discutiile linistite cu el. Trebuie sa aflati cauza crizelor de nervi si apoi puteti trece la rezolvarea problemei.
Daca copilul vostru reactioneaza agresiv din cauza faptului ca nu ii cumparati jucaria dorita, evitati sa mai mergeti impreuna cu el la cumparaturi. Un copil de 3-4 ani percepe destul de greu regulile adultilor asa ca nu-i de mirarea ca are astfel de episoade.
Puteti incerca, de asemenea, sa-i explicati urmarile pe care le produc reactiile lui. De exemplu, daca te mai bati cu colegul de la gradinita, acesta nu se va mai juca cu tine niciodata. Sau, daca mai arunci jucariile, inseamna ca nu le mai doresti si ti le vom lua pentru a le oferi altui copil care sa le ingrijeasca cu drag.
Gelozia intre frati poate fi rezolvata cu petrecerea timpului cat mai mult cu copilul cel mare. Plimbarile in parc, activitatile comune, doar cu el, il vor face pe copil sa se simta iubit si protejat chiar daca are un frate mai mic.

Rabdarea este insa, cea care face minuni in aceste situatii. Umilitul copilului in public nu il va ajuta pe acesta si nu il va face sa inceteze cu comportamentul lui. Educatia se face acasa asa ca incercati, dragi parinti, sa va calmati si sa-i explicati copilului de ce nu are voie sa faca un anumit lucru. Si nu trebuie sa disperati, comportamentul agresiv este un comportament specific varstei prescolare, care se va estompa treptat, cu cresterea copilului.

PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro