Cont personal

5 sfaturi pentru a avea un copil inteligent

autor: Maria L.

 
Similare
Bulimia nervoasa este o afectiune psihiatrica caracterizata de episoade recurente de ingestie...
 
Poate ca acum 20 ani era mult mai greu sa gasim o jucarie care sa stimuleze creativitatea...
 
Pe vremuri oamenii isi pierdeau dintii de tineri, dantura se ingalbenea si se inegrea si...
 
Soneria insista cu zbarnaitul strident. Tresar. Arunc privirea spre geam -  bezna....
 
Computerele, jocurile video si internetul sunt, fie ca vrem, fie ca nu vrem, parte din viata...
 
Taguri: copil  inteligent    copil    educatie    carti 
Un copil inteligent inseamna un copil creativ, dezinvolt, fericit. Si pentru a avea astfel de copii, trebuie sa avem grija cum ii crestem si cum ii formam, ce directii le oferim in viata. Iata ce sfaturi va oferim noi in acest sens. Sigur nu vor da gres!

Dragostea si atentia necesare

Un copil crescut in dragoste si intelegere, caruia i se acorda o atentie maxima, nu are cum sa nu se dezvolte frumos. Astfel, gesturile tandre, discutiile ample, timpul petrecut in mijlocul familiei, impreuna cu parintii si fratii, ajuta un copil sa se dezvolte armonios, sa aibe incredere in propriile forte, sa spuna ceea ce doreste, cand doreste, sa nu-i fie frica, sa respecte si sa iubeasca, la randul lui, oamenii din jur.

Cartile

Cartile au rolul de a ajuta un copil sa viseze, sa-si dezvolte creativitatea, logica, vocabularul. Un copil care citeste va sti mereu sa se exprime coerent, sa poarte o discutie libera, sa ofere explicatii si sa primeasca explicatii. Dragostea pentru lectura se invata inca din primii ani de viata. Cartile cu poze sunt urmate de povestile simple, de poezii, de romanele din literatura universala. Depinde doar de dvs. sa-i transmiteti copilului dragostea pentru lectura.

Muzica

Muzica are un rol extrem de important in viata unui om, a unui copil. Puneti-i copilului muzica, din toate stilurile. Muzica veche, rock, muzica clasica, muzica pop. Indrumati-l sa asculte muzica de calitate, sa invete sa cante la un instrumet muzical, sa aprecieze artistii cu adevarat valorosi. 

Alimentatia sanatoasa

O minte sanatoasa este strans legata de un organism sanatos. Astfel, educatia alimentara a copilului tau trebuie facuta din primii ani ai copilariei. Legumele, fructele, alimentele bogate in fier, vitamine si minerale vor sustine dezvoltarea creierului unui copil, oferindu-i energia de care are nevoie pentru a se dezvolta. Asigura-i copilului tau un viitor sanatos si inteligent pornind de la hrana de zi cu zi, de la o alimentatie sanatoasa si variata.

Sportul

Miscarea ne ajuta sa fim in forma maxima atat fizic cat si psihic. Un copil care face miscare regulat are un coeficient de inteligenta mult mai mare decat un copil sedentar. Nu ezita, asadar, sa-ti duci copilul la un sport. Inotul, ciclismul, patinajul sau echitatia sunt sporturi nobile, care au nevoie de inteligenta si care ofera inteligenta. 


Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro