Cont personal

Cum iti pregatesti copilul pentru gradinita

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
Pentru cei care urmează un ciclu lung de şcolarizare, intrarea la liceu constituie un...
 
Bulimia nervoasa este o afectiune psihiatrica caracterizata de episoade recurente de ingestie...
 
Poate ca acum 20 ani era mult mai greu sa gasim o jucarie care sa stimuleze creativitatea...
 
Taguri: gradinita    copil    pregatiri  de  gradinita    ghiozdan    educatoare 
Vacanta este pe sfarsite si iata ca prima zi de gradinita se apropie. Emotii si teama pentru parinti! Oare cum va reactiona copilul meu? Se va acomoda repede? Este inca atat de mic! Pentru a depasi cu bine aceste temeri si pentru a va ajuta copilul sa se acomodeze cat mai repede la gradinita, iata ce sfaturi va dam noi!
1. Implica-ti copilul in cumparaturile pentru gradinita. Mergeti impreuna sa alegeti ghiozdanelul, rechizitele, hainutele. Copilul se va acomoda astfel cu ideea ca in curand va merge la gradinita.

2. Daca nu ati facut inca acest lucru, mergeti impreuna cu copilul sa vizitati gradinita unde va invata. Faceti-i cunostinta cu educatoarea si aratati-i clasa unde se va juca, locul unde va dormi, daca este cazul, etc.

3. Prezinta-i copilului programul pe care il va avea la gradinita si incercati sa-l obisnuiti de acasa cu el. Atunci cand va incepe gradinita, ii va fi mai usor sa se acomodeze.

4. Spuneti-i copilului ca in fiecare zi se va distra minunat. Vorbiti-i despre copiii de la gradinita, despre multimea de jucarii, despre cantecele si activitatile frumoase pe care le vor avea.

5. Vorbiti-i despre doamnele educatoare intr-un mod placut, accentuand faptul ca acestea il vor iubi si il vor invata lucruri frumoase. Invatandu-l sa aibe incredere in doamnele educatoare, copilul dvs. se va acomoda mai repede.

6. Personalizeaza-i lucrurile pentru gradinita. Copilul tau se va simti mult mai bine daca prosopelul lui va fi personalizat cu un simbol aparte, daca cana de apa va fi aceeasi in fiecare zi etc.

7. Pentru gradinita trebuie sa-i cumparati copilului hainute lejere, din bumbac, si incaltaminte comoda, usor de dat jos si usor de incaltat.

8. Inainte de a incepe gradinita, este recomandat sa-i faci un control medical copilului tau. Analize de sange, vaccinuri contra rujeolei, rubeolei, poate cateva medicamente pentru imunizare. Medicul va va sfatui cum sa va pregatiti copilul din punct de vedere medical.

9. Dupa deschiderea anului scolar si dupa obisnuita socializare, este recomandat sa va luati la revedere de la copil si sa plecati imediat. Nu amanati momentul despartirii pentru a nu-i fi mai greu copilului dvs.

10. Daca intampinati probleme legate de refuzul de a mai merge la gradinita, este bine sa vorbiti cu educatoarea si sa vedeti ce se intampla. In cazul in care copilul continua sa refuze, puteti apela la un ajutor specializat. Oricum, este bine sa stiti ca acomodarea unui copil la gradinita dureaza aproximativ doua saptamani.

Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro