Cont personal

Ce greseli de disciplina fac toate mamele?

autor: Mihaela Calin

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
O importantă transformare cognitivă a adolescenţei este deprinderea relaţiilor sociale....
 
Comunicarea nu se instaurează dintr-o dată! Este un proces lung şi dificil în care toţi...
 
Taguri: comportament  copil    copil    comportamnet    parinti    disciplina    greseli 
Fara sa ne dam seama, noi parintii, facem diverse greseli atunci cand vine vorba de disciplina copiilor nostri. De exemplu, sa nu-ti asculti copilul este una dintre cele mai frecvente greseli pe care le face un parinte. Specialistii in psihologie ne invata cum sa reparam anumite greseli care tin de disciplinarea copilului. Despre toate acestea, aflam de la colegii de la www.bebelu.ro.

Ai o atitudine prea negativa

"Nu-ti lovi sora!" "Nu ai voie sa te joci cu mingea in casa!" etc. Seria lucrurilor pe care le spui copilului sa nu le faca este nesfarsita.

Rezolvare: Explica-i pe intelesul lui ce inseamna un comportament adecvat. Nimeni nu vrea sa creasca un copil care nu intelege limitele, dar parintii spun atat de des "nu" incat copii au devenit "surzi", iar cuvantul si-a pierdut puterea. Chiar mai mult decat atat parintii le spun adesea copiilor sa nu faca ceva, fara sa le spuna ce le permit sa faca.

Asteptam prea mult de la copii nostri

Probabil ca ti s-a intamplat si tie sa mergi la biserica impreuna cu copilul tau de varsta scolara, iar el sa se tot foiasca si sa susoteasca. La scurt timp dupa ce i-ai spus sa inceteze, el susoteste din nou. De ce nu asculta de tine?

Rezolvare: Joaca rolul invatatoarei. Copii foarte mici inca nu si-au dezvoltat controlul impulsurilor sau nu au invatat regulile sociale necesare in locurile publice, cum sunt magazinele si restaurantele. Parintii cred adeseori ca cei mici cunosc mai multe lucruri decat stiu ei de fapt.  Atunci cand copilul tau nu respecta o norma, aminteste-ti ca nu se incearca sa fie o pacoste, ci doar nu stie cum sa actioneze in situatia respectiva.

Concentreaza-te sa-i arati copilului modul in care doresti sa se comporte, spunand incet lucruri de genul: "eu sunt tacuta acum pentru ca suntem intr-o biserica" sau incearca sa dai exemplul altor persoane: "uite cat de linistit este George".
Este nevoie de timp si repetitie pentru ca cei mici sa invete cum sa se poarte, ceea ce inseamna ca trebuie sa-i amintesti mereu si sa-i repeti de fiecare data cand vezi ca nu a retinut mesajul. Cu timpul el va invata cum sa actioneze.
Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

<mySQL> : Conexiune nereusita la serverul de baze de date localhost!

Ne pare rau pentru inconvenient dar momentan baza de date nu este disponibila.
Va rugam incercati mai tarziu.

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro