Cont personal

Asa da, asa nu!

autor: Echipa GP

 
Similare
Bulimia nervoasa este o afectiune psihiatrica caracterizata de episoade recurente de ingestie...
 
Poate ca acum 20 ani era mult mai greu sa gasim o jucarie care sa stimuleze creativitatea...
 
Pe vremuri oamenii isi pierdeau dintii de tineri, dantura se ingalbenea si se inegrea si...
 
Soneria insista cu zbarnaitul strident. Tresar. Arunc privirea spre geam -  bezna....
 
Orice parinte stie ca nu e deloc usor sa-i inveti pe copii bunele maniere. Dar cu siguranta...
 
Taguri: educatie  copil  maniere  parinte 
 
In jurul varstei de 5-6 ani, copilul este destul de mare pentru a invata si a exersa ABC-ul bunelor maniere. Iata 4 reguli de politete absolut indispensabile pe care orice baietel sau fetita trebuie sa le stie. 
Nu uitati ca nazdravanul dumneavoastra va reprezinta si gesturile sale trebuie sa reflecte educatia primita in familie.
 

Sa facem cunostinta
A se prezenta unul dintre cele mai firesti, dar si mai importante gesturi de comunicare cu cei din jur. Cand intra la scoala sau la gradinita, cand isi face un nou prieten sau chiar cand intalneste un adult, cel mic va trebui sa se prezinte si, mai important, s-o faca in mod corect. A se prezenta asa cum trebuie denota incredere in sine si maturitate si deschide portile unei relatii, chiar daca este vorba numai despre o relatie amicala cu tovarasii de joaca. Invatati-va copilul sa intinda mana celui caruia ii este prezentat si sa-si spuna numele limpede. Chiar daca la inceput i se pare un gest extravagant, cel mic va intelege ca astfel se apropie de lumea celor mari si-l va adopta in curand.

Te rog si Multumesc
Aceste doua formule magice trebuie sa intre cat mai devreme in vocabularul copilului, pentru ca ele reprezinta nu doar o regula de politete, ci si un ajutor pretios in viata de zi cu zi. Oricine apreciaza o persoana politicoasa, si cu atat mai mult un copilas care stie sa roage si multumeasca. Pentru a va invata copilul sa foloseasca aceste doua formule, trebuie sa-i oferiti exemplul propriu si sa-i reamintiti de fiecare data situatiile cand este necesar sa intrebuinteze aceste expresii. 

Scuze, scuze
Ca si formulele "te rog" si "multumesc", si scuzele sunt din ce in ce mai putin utilizate chiar de catre adulti. Dar asta nu inseamna ca cel mic trebuie sa ignore existenta lor. Pentru ca un copilas nu realizeaza utilitatea de a-si cere scuze, este bine ca parintii sa-i exemplifice situatiile in care acestea sunt indicate si sa joace mici jocuri de roluri, cu descrierea a diferite situatii posibile in care scuzele sunt un "must".

Fara intreruperi
Intreruperile frecvente ale conversatiei celor mari de catre copil pot fi sacaitoare pentru parinti, dar pentru ceilalti adulti ele sunt un semn al proastei cresteri a micutului. De aceea, este nevoie sa insistati pe acest aspect si sa va invatati copilul sa astepte o pauza in discutie pentru a interveni. Fixati un cod de gesturi pentru astfel de cazuri si repetati-l, pentru a fi siguri ca functioneaza de fiecare data.Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro