Cont personal
Obiceiuri si traditii
 
Recomandarea noastra
Povestea bradului
Craciun

Povestea bradului Unul dintre cele mai importante simboluri ale Craciunului, pomul de iarna nu a existat de la bun inceput in configurarea sarbatorii, ci s-a impus treptat, capatand semnificatii din ce in ce mai bogate si castigand prim-planul sarbatorilor de iarna. In secolul XI, se organizau spectacole religioase avand ca tema izgonirea din Rai si povestea arborelui Paradisului, care, dupa cum  stim, era un mar. Dar pentru ca iarna era dificil de gasit un mar plin de fructe, se impobodea cu mere un bradut vesnic verde. In 1521, pomul de Craciun este mentionat pentru prima data in Alsacia, iar in 1546, [...]
Obiceiurile si traditiile romanesti sunt unele dintre cele mai frumoase din lume. Pentru a le transmite mai departe trebuie sa ne bucuram de ele in fiecare an, sa le practicam si sa ne invatam copiii sa le pretuiasca. Ghidul-parintilor.ro iti prezinta ghidul obiceiurilor si traditiilor de Craciun!
Fiecare zona a tarii se deosebeste prin ceva anume la capitolul obiceiuri pascale. Fie ca vorbim de mancarea traditionala, de superstitii sau pur si simplu de impodobitul casei, romanii din toate colturile tarii, sarbatoresc Invierea Domnului cu multa bucurie in suflet. Afla de pe Ghidul-parintilor.ro cum poti intra si tu in spiritul sarbatorii de Paste!

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro