Cont personal

Se gandesc adolescentii la viitorul lor?

autor: Adolescentul Anonim

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
Comunicarea nu se instaurează dintr-o dată! Este un proces lung şi dificil în care toţi...
 
"O sa-i ofer copilului meu tot ce n-am avut eu". Asta spun multi parinti, de fapt, toti...
 
Cand intri in camera unui adolescent parca ai intra intr-o zona de razboi. Nici in ruptul...
 
Taguri: adolescenti  bani  joburi  viitor  castiga 
Multi dintre adolescentii din ziua de azi isi dorec foarte mult sa devina "cineva" in viata, sa aiba un loc de munca foarte bun unde sa poata castiga un salariu mare intr-un timp foarte scurt, dar cu eforturi minime (daca se poate fara sa miste un deget, iar banii sa le vina in cont si sa traiasca regeste). Aceste dorinte, pe care cred ca le are si copilul tau, provin din serialele tv cu adolescenti.

Adolescentii din ziua de azi nu se gandesc, inainte de toate, ca pentru a avea un loc de munca foarte bun - cum si-ar dori - trebuie mai intai sa treaca pe la scoala, unde sa isi obtina o specializare (diploma) care ii poate ajuta mult mai mult decat "gandul" ca vor avea o slujba buna.

Joburile sezoniere...

Alergand dupa dorinta de libertate, bani si independenta, tinerii incep sa munceasca inca din liceu pentru a-si acoperi datoriile/cheltuielile pe care de multe ori parintii nu le pot suporta din cauza conditiei materiale mai putin bune. In mod normal, astfel de joburi sunt sezoniere, pe perioada vacantelor.

Joburi pe net ...

Alti adolescenti, cei care au acces la internet, cred ca datorita acestuia pot sa duca o viata buna fara sa munceasca la vreo firma sau in institutiile statului. Ei cred ca se poate trai doar din joburile care se gasesc pe internet. Dar, de fapt, din aceste joburi nu se castiga. Tinerii care opteaza pentru munca on-line, crezand ca sunt proprii lor sefi,  risca atat sa-si piarda sanatatea cat si scoala deoarece 10-15 ore pe zi si le petrec in fata calculatorului. 

Pentru a castiga bani sa se intretina, datorita lipsurilor din propria familie, mai sunt adolescenti care pur si simplu sunt lipsiti de libertate si sunt trimisi la munca de parinti pentru a castiga bani ca sa intretina familia.

Cea mai buna solutie ... la scoala!

Cel mai bine ar fi ca toti adolescentii sa inteleaga ca inainte de a avea un job, din care sa castige o suma foarte mare de bani sau mai bine zis o suma care sa ii multumeasca pe ei, ar fi bine sa mearga la scoala, sa dea examenul de bacaleureat care este o proba foarte importanta in viata oricarui adolescent. Bacalaureatul este poarta oricarui adolescent spre o facultate cu un profil bun. Facultate care, odata terminata, le poate oferi un viitor pe masura asteptarilor lor.
Din pacate insa, nu toti adolescentii gandesc astfel. Poate ca cei care vor citi acest articol isi vor schimba parerea si vor lua deciziile corecte!


Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro