Cont personal
Intrebari pentru specialistii
 


INTREBARE

Categorie: PSIHOLOGIA MAMEI SI COPILULUI
Subiect: nervozitatea
Autor: alyce25
Data adaugarii: 12-02-2011
Modificari: 0
Data ultimei modificari: niciodata


Buna ziua! Sunt mamica unui baetel de 2 ani si o luna. Asa cum e de asteptat si eu am probleme in educatia lui si in modul de impunere a limitelor pentru ca il iubesc mult si ii marturisesc des acest lucru atunci cand ma supar pe el si il cert pentru ca nu ii convine ca e certat si pentru ca percepe totul ca pe un sentiment de neiubire atunci cand mai tip la el sau ii mai dau cate o palma la fund imi zice in timp ce plange "mama iubeste!" si pana cand nu il iau in brate sa il alint si sa ii zic ca il iubesc nu se opreste din plans sau din urlat. Mai am o problema la fel de mare la care nu stiu rezolvarea.Pentru ca am trecut printr-o perioada in care a trebuit sa ma concentrez foarte mult pe altceva si timpul acordat lui se limita la al duce si aduce de la cresa, a face baita, a ii da de mancare si al baga la somn l-am lasat in rest sa faca ce a vrut el atat cat sa nu isi faca rau lui sau altora.(nu am avut pe altcineva care sa ma ajute) Acum am timp doar pentru el si incerc sa ii impun limite iar asa cum era normal nu ma asculta. se uita la mine si face ceea ce ii interzic uneori si razand...e ca si cum mi ar face in ciuda...cum sa procedez pentru a rezolva aceste probleme si sa nu ii fac rau...iar eu sa fiu mai putin nervoasa ca nu ma asculta.


RASPUNS

Categorie: PSIHOLOGIA MAMEI SI COPILULUI
Subiect: nervozitatea
Autor: Psiholog Loredana Ionascu (CV)
Data adaugarii: 02-03-2011
Modificari: 0
Data ultimei modificari: niciodata


Cei mici sunt maestrii in arta manipularii. Acest lucru face si fiul dvs, va manipuleaza si incearca sa forteze limitele ca sa vada cat si pana unde are voie. Insa un copil fericit este un copil care stie care ii sunt limitele, nu un copil care nu are limite.
Va testeaza hotararea si determinarea in stabilirea regulilor si se pare ca de fiecare data castiga. Sfatul meu este sa fiti ferma pe pozitie si sa nu mai cadeti in capcana in care va atrage. Este adevarat ca este mic si nu ii puteti rezista dar cu cat va inainta in varsta cu atat va fi mai greu sa corectati acest comportament. Copilul dvs va simte ezitarea din voce si stie ca nu sunteti ferma pe pozitie de aceea forteaza nota, faceti ceva in acest sens. Si nu negociati, nu inca!


Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro