Cont personal
Intrebari pentru specialistii
 


INTREBARE

Categorie: PSIHOLOGIA MAMEI SI COPILULUI
Subiect: dorinta de a nu face nimic
Autor: rosculetmarieta
Data adaugarii: 07-09-2010
Modificari: 0
Data ultimei modificari: niciodata


Sunt asistent maternal si am in plasament un baietel de 9 ani, pe care l-am luat in plasament acum un an.A stat de la varsta de 2 ani pana la8 ani la un alt asist. mat. care a iesit la pensie.Anul trecut cand a inceput scoala am descoperit ca nu stie sa scrie nimic, niciun cuvant, nici macar numele lui.De atunci am inceput sa cautam ajutor peste tot, obtinandu-i un profesor de sprijin. Acum stie sa scrie, sa socoteasca(la un nivel mediu),dar nu isi mai doreste sa mai invete nimic. Daca are de rezolvat o problema cu 2-3 intrebari deja nu o mai poate rezolva.Psihologul directiei, dupa o etapa de consiliere, dupa ce l-a angrenat intr-un concurs cu personaj pozitiv si personaj negativ, la care copilul a renuntat dupa 3-4 zile de competitie,acum a ajuns la aplicarea pedepsei de a nu se mai juca, iesi afara, merge la plimbare, uitat la tv. Aceasta pedeapsa tine de aprox 3 saptamani, in ideea ca, copilul va ceda si va dori sa fie ajutat sa invete.
Intrebarea mea este: daca este corecta atitudinea psihologului sau daca exista alte metode, sau daca ar trebui lasat in pace /


RASPUNS

Categorie: PSIHOLOGIA MAMEI SI COPILULUI
Subiect: dorinta de a nu face nimic
Autor: Psiholog Loredana Ionascu (CV)
Data adaugarii: 08-09-2010
Modificari: 0
Data ultimei modificari: niciodata


Evolutia intelectuala a copilului nu este ascendenta continuu. Copiii sunt precum buretii, absorb informatia continuu dar nu o si folosesc imediat. Copilul nu poate evolua continuu, ai are si perioade de stagnare. Este normal. Anul care a trecut a fost foarte solicitant pentru el. Asteptarile tuturor de la el, au fost foarte mari. Mai mult, au fost 8 ani in care el nu a fost nevoit sa invete.
Stagnarea lui este normala. Daca aveti rabdare, lucrurile vor intra in normal, isi va recapata intereresul si pofta de studiu.


Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro