Cont personal
Intrebari pentru specialistii
 


INTREBARE

Categorie: LEGISLATIE
Subiect: Pot fi concediata?
Autor: SimonaValerica
Data adaugarii: 11-03-2008
Modificari: 1
Data ultimei modificari: 11-03-2008


Buna, momentan sunt in concediu crestere copil doi ani. Baietelul meu s-a nascut pe 30.01.2007. Va rog daca se poate sa ma lamuriti si pe mine in cateva probleme! La ce data trebuie sa incep serviciul? O alta problema ar fi: dupa inceperea lucrului cat timp nu au voie sa ma concedieze? Am citit ca sase luni sunt obligati sa ma suporte. Aceasta problema a aparut pe fondul numeroaselor amenintari de catre conducerea unitatii cum ca dupa cateva zile dupa ce incep lucrul ma vor concedia. Momentan pe postul meu este cineva pe perioada determinata si mai precizez ca unitatea nu isi restrange activitatea asfel sa nu exista motivul concedierilor masive. Intentionez sa raman insarcinata cu al doilea copil la terminarea celor doi ani de concediu. Daca la intoarcerea mea la serviciu anunt ca sunt insarcinata mai pot sa ma concedieze? Cate luni trebuie sa am astfel incat sa nu raman fara serviciu si insarcinata? Cat timp mai trebuie sa lucrez pentru a putea beneficia de indemnizatie pentru al doilea copil?


Multumesc anticipat


RASPUNS

Categorie: LEGISLATIE
Subiect: Pot fi concediata?
Autor: Consilier Juridic Monica Nicoara
Data adaugarii: 10-07-2008
Modificari: 0
Data ultimei modificari: niciodata


Buna ziua
Prima intrebare: prima zi in care va trebui sa va prezentati la serviciu este 30.01.2009.
A 2-a intrebare: Legislatia stabileste, intradevar, o perioada de 6 luni (considerat? perioad? de readaptare) in care nu se poate dispune de catre angajator concedierea dvs., dar DOAR pe motive de necorespundere profesionala.
Daca in cadrul societatii angajatoare se pune problema de reorganizare a activitatii si reducere de posturi, puteti face parte, din pacate, dintre cei al caror loc de munca poate fi redus.
Daca anuntati societatea ca sunteti din nou insarcinata, aceasta nu va putea dispune concedierea dvs. dar, DOAR pentru motive care tin de starea dvs de graviditate.
Pentru a putea beneficia de indemnizatie pentru cel de-al 2-lea copil e necesar a realiza, in ultimul an, anterior nasterii copilului, 12 luni venituri profesionale, cu precizarea ca si perioada de concediu pentru cresterea primului copil se va lua in calcul la stabilirea celor 12 luni.


Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro