Cont personal
Intrebari pentru specialistii
 


INTREBARE

Categorie: LEGISLATIE
Subiect: concediul de ingrijire copil (drepturi, acte) - viki
Autor: viki2012
Data adaugarii: 06-01-2012
Modificari: 1
Data ultimei modificari: 31-01-2012


Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Am nascut pe data de 14.10.2011 si am concediu de maternitate postnatal pana pe 22 ianuarie 2012 inclusiv, am domiciliul in sector 2 Bucuresti si am urmatoarele intrebari:
- as dori sa stau 1 an in concediu- de cat beneficiez ca indemnizatie lunara?
-ce acte trebuie sa contina dosarul?
- unde depun dosarul- daca ma puteti ajuta cu o adresa (pe site-ul primarie sectorului 2 nu sunt furnizate aceste informatii ca la alte primarii).
Multumesc anticipat pentru raspuns,
Viki


RASPUNS

Categorie: LEGISLATIE
Subiect: concediul de ingrijire copil (drepturi, acte) - viki
Autor: Avocat Larisa Somfalean (CV)
Site: www.advocate.ro
Data adaugarii: 31-01-2012
Modificari: 0
Data ultimei modificari: niciodata


Buna ziua! Conform legii, in cazul in care alegeti sa beneficiati de concediu pentru un an, veti avea dreptul la o indemnizatie lunara in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate pe ultimele 12 luni si nu poate fi mai mica de 600 lei si nici mai mare de 3.400 lei.
Cererea de acordare a concediului si indemnizatiei trebuie sa cuprinda urmatoarele acte: copia actului de identitate al solicitantului si a certificatului de nastere al copilului pentru care se solicita dreptul ori, dupa caz, de livretul de familie, certificate pentru conformitate cu originalul; actele doveditoare care sa ateste indeplinirea perioadelor de stagiu de cotizare (12 luni anterioare nasterii copilului); dovada eliberata de angajator sau organele competente privind veniturile realizate; dovada privind suspendarea activitatii pentru perioada in care se solicita concediul pentru cresterea copilului; orice alte documente care sa ateste indeplinirea conditiilor de eligibilitate (daca exista).
Cererea se depune la primaria sectorului 2. Pentru informatii suplimentare, puteti sa apelati la Centrul de Relatii cu publicul, Str. Chiristigiilor nr. 11-13, tel. 021.209.60.00


Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro