Cont personal

Avantajele utilizarii unui pat medical

 
Similare
In mod normal, maternitatea este locul in care femeile dau nastere. Este locul in care...
 
Cateodata, va surprindeti tipand la copilul dumneavoastra, dupa ce i-ati repetat acelasi...
 
Un copil care se incapataneaza este un copil care isi afirma personalitatea sa unica prin...
 
Cunoastem foarte bine conflictele de comunicare dintre parinti si adolescenti. Parintii sunt...
 
La romani, Pastele este cea mai importanta sarbatoare crestina. Ea nu este insa celebrata cu...
 
Taguri: pat  medical 
Statul prelungit in pat aduce dupa sine o serie de probleme pe care trebuie sa le ai in vedere. Chiar si in cazul unui individ perfect sanatos care isi petrece cateva ore in aceeasi pozitie apar reactii adverse precum dureri de spate, zone eritematoase si altele, insa daca vorbim despre un pacient care se afla in situatia de a ramane imobilizat o lunga perioada de timp, toate aceste reactii adverse se accentueaza considerabil de mult.

Una dintre cele mai frecvente probleme asociate consta in aparitia congestiei pulmonare. Din punct de vedere medical, aceasta congestie pulmonara poate fi descrisa ca o acumulare in exces a secretiilor pulmonare cauzata de gravitatie si de pozitia neschimbata. Un pat medical ofera posibilitatea de a ridica pacientul in sezut fara riscuri prea mari si fara a fi nevoie de forta bruta. Acesta se pliaza de la jumatate, astfel ca face posibila aceasta manevra, care este benefica impotriva aparitiei congestiei pulmonare. 

Paturile medicale sunt special confectionate pentru a oferi pacientilor confortul de care acestia au nevoie. Durerile de spate sunt frecvente si apar din cauza faptului ca presiunea exercitata de greutatea pacientului se acumuleaza indeosebi la nivelul coloanei vertebrale. Ulterior apar dureri de spate care pot fi insemnate si care contribuie mult la starea de disconfort a pacientului. 

De asemenea, in lipsa unora dintre pozitiile posibil de atins intr-un pat medical, si somnul poate fi alterat sau de proasta calitate, in special la persoanele cu sindromul apneei in somn (SAS). Daca pacientul isi petrece mult timp intr-un pat obisnuit, cu o saltea de slaba calitate, atunci corpul acumuleaza o cantitate foarte mare de presiune si devine mai rigid. In timpul noptii somnul este nelinistit, fractionat sau poate aparea chiar insomnia, asadar iata inca un motiv in plus pentru care patul medical poate face diferenta in cazul persoanelor cu diverse disfunctionalitati ale somnului. 

Adaugand laolalta toate aceste efecte adverse nu este de mirare de ce multi dintre pacienti dezvolta episoade depresive. Starea permanenta de disconfort la care se adauga durerile, lipsa somnului si boala de fond pot agrava o stare depresiva pre-existenta sau pot punele bazele uneia noi. Eliminand aceste simptome cauzate de statul excesiv in decubit dorsal se amelioreaza riscul aparitiei depresiei. 

In situatia nefericita in care se instaleaza depresia pacientul isi va pierde si pofta de mancare. Dieta corespunzatoare este un factor important in tratamentul multor probleme medicale, asadar iata inca un aspect demn de luat in considerare.

De asemenea, la fel de importanta este si interactiunea sociala. Prieteni, rude sau colegi care viziteaza bolnavul au un impact pozitiv asupra starii sale generale, iar un pat medical pliabil si confortabil permite interactiunea cu acestia. Unele paturi medicala moderne sunt dotate cu diverse optiuni pentru a facilita acest tip de interactiune sociala si pentru a oferi pacientului tot confortul de care are nevoie. 

Iata doar cateva dintre efectele negative pe care statul prelungit la pat le poate aduce dupa sine. Pentru a intrerupe aceasta cascada de evenimente este important sa-i oferi pacientului toate conditiile de care are nevoie, iar prin achizitionarea unui pat medical multe dintre conditii sunt indeplinite: posibilitatea de mobilizare, confortul si suportul necesar etc.

PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro