Cont personal

Jurnalul - sufletul unui adolescent

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
O importantă transformare cognitivă a adolescenţei este deprinderea relaţiilor sociale....
 
Comunicarea nu se instaurează dintr-o dată! Este un proces lung şi dificil în care toţi...
 
Taguri: jurnalul  sufletul  adolescent  scris    prieteni 

16 iunie. Azi sunt foarte fericita: Vlad m-a oprit inainte sa intru in clasa. Cred ca m-a intrebat daca am facut tema la mate... nici nu stiu ce i-am raspuns, pentru ca eram prea emotionata. Dar nu asta conteaza, ci ca m-a oprit pe MINE. Maine promit sa imi fac curaj sa-l intreb si eu ceva. E atat de draguut!!!!

Cred ca ati ghicit despre ce vorbesc. Locul in care se aduna cele mai ascunse ganduri, cele mai emotionante momente si locul in care secretele unei tinereti sunt in siguranta: jurnalul personal.

Ce este un jurnal intim?

Un jurnal e acel caiet de suflet in care iti exprimi sentimentele pe care le ai cand te gandesti la scoala, prietenii ori familia cu care imparti bucurii si tristeti. Sunt acele foi pe care le scrii cu emotie, ca, peste ani si ani, cand le recitesti, sa retraiesti momentele tineretii. Jurnalul e locul in care pixul scrie ce dicteaza inima. Nu degeaba, multi spun ca poate fi cel mai bun prieten, secret, care sta cuminte prin dulapul cu haine. E cel care te lasa sa-i zici tot ce nu poti spune cu voce tare. Si, cu toate acestea, nu te judeca si nu-ti tine morala pentru nazbatiile ori visele tale.

E bine sa tii un jurnal intim? La ce te ajuta?

Pentru unii, sa ai un jurnal e o mare pierdere de vreme sau o grija in plus. De ce? Iti mananca timp si exista riscul ca acele foi sa fie citite de cine nu trebuie. Poate iesi urat, dar oare e mai bine sa tii in suflet ce nu poti spune cu voce tare?
Un jurnal poate fi util in momentele in care ai senzatia ca nimeni din jurul tau nu te intelege. Ori atunci cand chiar tu insuti nu te mai intelegi. Chiar daca ai prieteni buni sau parinti ingaduitori, sunt lucruri pe care nu vrei sau nu poti sa le discuti cu altii. In astfel de situatii de ajuta un jurnal: atunci cand te simti singur sau uitat de lume, cand treci prin perioade complicate. E prietenul care nu te va trada niciodata.

Stiti zicala "O greseala recunoscuta e pe jumatate iertata"? Cam asa se intampla si cu jurnalul. El te ajuta sa-ti descarci sufletul, fie de emotia pozitiva care te copleseste, fie de problema la care nu gasesti o rezolvare. In plus, in scris se nasc solutii si idei noi. Nu trebuie sa fii o persoana retrasa sau izolata, pentru a tine un jurnal. Pur si simplu, sunt momente in viata cand simti nevoia sa zici cuiva ce ai pe suflet, dar nu e nimeni caruia sa-i povestesti. In plus, jurnalul te ajuta sa te cunosti mai bine si sa te intelegi asa cum esti tu.

Este o terapie formidabila pentru ca te pune fata in fata cu problemele tale reale, cu dorintele si sentimentele  pe care le traiesti in fiecare clipa, cu tine - omul pe care nu-l intelegi uneori si pe care vrei sa-l transformi in ceea ce simti ca trebuie sa devina.

Blogurile

De ceva vreme jurnalele s-au mutat pe internet, iar ideea atraga tot mai multi adepti, de toate varstele. Acum blogurile, ca despre ele vorbim, sunt la moda.
Potrivit unor statistici, la ora actuala in Romania exista nu mai putin de 10.000 de bloguri, iar mai mult de jumatate dintre cei care le detin au intre 13 si 19 ani.

Asta poate pentru ca e "beton" sa se stie ca esti bloger. Sa inviti prietenii sa-ti citeasca gandurile, sa-ti comenteze ideile sau sa vina cu solutii salvatoare la probleme mai mici sau mai mari. Insa... acestea nu sunt jurnale in adevaratul sens al cuvantului. Ele nu pot fi "personale" sau, cu atat mai mult, "intime", atata timp cat tot ce scrii tu, poate citi o lume intreaga. Dar nu e nici un lucru rau. E un mod de a te elibera de energii si idei pe care simti sa le spui... tuturor.

Asa ca, mult spor la scris, fie cu pixul, fie la tastatura.

 

 

Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro