Cont personal

Idolii adolescentilor de azi

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
Comunicarea nu se instaurează dintr-o dată! Este un proces lung şi dificil în care toţi...
 
"O sa-i ofer copilului meu tot ce n-am avut eu". Asta spun multi parinti, de fapt, toti...
 
Muzica joaca un rol important in procesul de invatare, in comunicarea interculturala si in...
 
Taguri: idoli  adolescenti  muzica  filme  nevoi 
Fiecare generatie de adolescenti si-a avut propriii idoli. Sa ne amintim numai de Beatles, Rolling Stones, Michael Jackson, Madonna, Backstreet Boys, Justin Timbarlake, Britney Spears sau, mai nou, eroii din Harry Potter. Idolatria este un fenomen destul de frecvent in perioada adolescentei si preadolescentei. Toti adolescentii traverseaza, de fapt, etapa identificarii cu un model.

In cazul adolescentilor

Adolescentii trec toti prin aceasta faza. Asculta ore in sir muzica interpretului preferat, se uita de zeci de ori la filmul in care joaca actorul pe care il iubesc in secret. Stiu versurile cantecelor pe de rost, iar replicile din film le pot reproduce dintr-o suflare. Peretii camerei lor sunt tapetati cu postere, iar caietele de scoala poarta si ele semnele ca pe acolo a trecut un idol. Se poate ajunge pana acolo incat adolescentii incep sa adopte stilul vestimentar sau tunsoarea vedetei care le place.

Tu, ca parinte...

In ceea ce va priveste pe dumneavoastra, trebuie sa va inarmati cu rabdare, pentru ca, la fel ca orice altceva, va trece. Aceasta faza, de admiratie pentru o personalitate celebra, poate dura de la cateva luni la cativa ani, timp in care tanarul simte nevoia de a se lega la cineva. Isi transpune idealurile intr-o persoana, pe care o considera perfecta, un model pe care il investeste cu acele calitati si particularitati pe care le considera ideale si cu care, in fond, doreste sa se identifice.

Ceva normal!

De aceea, obiectul admiratiei sale este, de cele mai multe ori, o persoana publica, un actor sau un interpret celebru. Fanul adolescent se intereseaza despre viata idolului sau, colectioneaza tot ce poate gasi care are o legatura cu acesta. Chiar daca pentru un adult poate parea de neinteles, mai ales daca, la vremea lui, nu a trait asa ceva, de fapt, aceasta identificare cu un idol il ajuta pe tanar sa isi construiasca structural gandirea. Idolul, divinizatul, reprezinta idealul pentru adolescent, acea fiinta perfecta spre care tinde si cu care si-ar dori sa se identifice. Acum, in perioada adolescentei, copilul simte nevoia sa se ataseze si de altcineva decat de parintii sai. Cauta legaturi afective si fizice altele decat cele pe care le gaseste la acestia, asa ca se va orienta spre un grup de tineri cu care sa imparta aceleasi pasiuni, aceleasi obiecte de interes. Acum trece prin momente de incertitudine, de indoiala, profund contradictorii, insa normale pentru varsta sa. Nu este cazul sa va ingrijorati, ci sa va bucurati alaturi de el, pentru ca asa cum descoperim in fiecare zi, tineretea nu este vesnica, iar idolii vin si se duc.


Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro