Cont personal

Copilul tau vrea un scuter. Ii cumperi sau nu?

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezint─â con┼čtiin┼úa imaginii de sine a individului, a┼ča cum este perceput─â...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
O importantă transformare cognitivă a adolescenţei este deprinderea relaţiilor sociale....
 
Comunicarea nu se instaureaz─â dintr-o dat─â! Este un proces lung ┼či dificil ├«n care to┼úi...
 
Taguri: scuter    copil    adulti    parinti    permis 
Viteza, zgomot, posibilitatea de a se face remarcat. Scuterul ofera adolescentului, intr-un singur obiect, toate caracteristicile care-i sunt pe plac.

De ce un scuter?

Pentru ca parintii se tem de acest mijloc de transport
Adolescentul nu este constient ca frica parintilor il indeamna sa-si doreasca atat de mult un scuter. Dar faptul ca adultii din preajma sa sunt stresati si ingrijorati de alegerea sa, ii arata tanarului ca este iubit.
Orice adolescent se intreaba daca este iubit, astfel ca cererea sa poate fi interpretata si ca o nevoie de a se simti iubit si apreciat.

Ii ofera libertate
Un scuter reprezinta posibilitatea de a-si demonstra independenta, inseamna mai multa libertate de actiune. Iesirile devin astfel mai usoare si intarzierile se pot explica prin numeroase alibiuri (o pana, faptul ca a trebuit sa ia in drum un coleg).

Ce faceti?

Desigur, parintii considera ca scuterul este prea periculos si extrem de scump. Daca nu va permiteti achizitionarea unui astfel de obiect sau credeti ca adolescentul dumneavoastra nu are nevoie de el, nu ezitati sa-i refuzati dorinta. Numai dumneavoastra puteti sa evaluati daca este vorba despre un capriciu sau daca scuterul este util pentru a ajunge la scoala. Daca adolescentul schimba multe mijloace de transport pentru a se deplasa pana la liceu, daca locuiti departe de oras sau daca timpul pierdut pe drum este foarte mare, atunci alegerea sa poate fi justificata. Daca nu exista motive care sa sustina dorinta sa, aratati-i acest lucru si spuneti-i ca, in plus, sunteti ingrijorati din pricina pericolelor la care se expune: posibile accidente, riscul de a i se fura scuterul.

Cateva informatii esentiale

Daca adolescentul alege un model care nu depaseste 49 cmc si are peste 16 ani, poate merge fara permis, dar numai dupa absolvirea unui curs obligatoriu de legislatie, care se efectueaza la o scola de soferi.
Daca scuterul depaseste capacitatea cilindrica de 50 cmc, atunci este obligatorie obtinerea unui permis de conducere de categoria A1. In sfarsit, daca scuterul are peste 125 cmc, atunci este necesar un carnet de conducere categoria A. 

Faceti-l sa participe la cheltuieli

Daca v-ati decis sa acceptati cererea sa, implicati-va adolescentul in cheltuielile necesare achizitionarii si intretinerii scuterului. Ideal ar fi sa plateasca o parte din costuri cu banii obtinuti dintr-o slujba in care se implica pe perioada verii.


Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro