Cont personal

Atractia sexuala

autor: Dr. Marian Ciobanu

 
Similare
La inceputul perioadei scolaritatii mici (6/7-10/11 ani), copilul se afla in faza decentrarii...
 
Perioada pubertatii marcheaza primul pas in trecerea catre maturizare si integrare in...
 
Incepe la fete intre 16 si 18 ani, iar la baieti intre 17-18 ani. Sfarsitul adolescentei este...
 
Are loc la fete, in medie, intre 9 si 13 ani, iar la baieti intre 11 si 13 ani, perioada in...
 
Atracţia sexuală este o senzaţie puternică, deosebită. Această atracţie este...
 
Taguri: atractie  sex  relatii  sexy  perversitate 
Atracţia sexuală este o senzaţie puternică, deosebită. Această atracţie este specifică: ceea ce te stimulează pe tine, poate lăsa indiferent pe altcineva. Ceea ce te atrage către celălalt este expresia instinctului sexual, adânc înrădăcinată în ADN.

Când eşti atras de cineva anume, creierul preia semnalele transmise de cele cinci simţuri sau chiar de un gând propriu, le trimite în sistemul nervos al formaţiunii limbice din creier, care le procesează şi transmite apoi mesaje în tot corpul, făcându-te să reacţionezi sexual.
Primele atracţii sexuale pot fi simţite pentru prietenii de acelaşi sex, pentru vedete, persoane mai în vârstă (profesori, fraţi sau surori), sau pentru cineva cunoscut.

Eşti atras sexual de:

Ceea ce vezi: ochii, faţa, buzele, zâmbetul, privirea, mâinile, părul, sânii, muşchii,  forma fundului, picioarele;

Portret

Ea are ochii mari,
Ea are gura mică,
Un corp cu forme tari
Şi graţii de pisică.

Dorinţe, pururi noi
Scântei ascunse-n vatră
Şi două braţe moi,
Şi-o inimă de piatră.
     (Autor: George Topârceanu)

Felul în care te atinge: cum te ia de mână, te mângâie, te îmbrăţişează, te sărută, te strânge în braţe, felul în care dansează etc.

Felul in care miroase: mirosul corpului, al parfumului discret. Pielea este un mozaic de mirosuri.

Mirosul produs de glandele din zona axilară, a mamelonului, genitală şi anală, provine de la unele substanţe chimice numite feromoni, care controlează şi influenţează, în mod inconştient, activitatea şi compatibilitatea sexuală. Feromonii sunt detectaţi de un organ special aflat în nas, numit organul vomero-nazal. Tot feromonii influenţează şi sincronizarea ciclului menstrual la fetele care trăiesc în dormitoare comune sau chiar în aceeaşi clasă. Un miros neplăcut, de murdărie, îndepărtează partenerul şi micşorează atracţia sexuală. Fumătorii sunt de asemenea dezavantajaţi, pentru că miros urât, a tutun.

De sunet: comportamentul verbal şi vocal; tonalitatea, profunzimea, melodicitatea şi intonaţia vocii, felul în care râde, cuvintele folosite, manifestările sonore din timpul actului sexual, ultimele pot lipsi, fiind vorba de o alegere.

De gust: gustul sărutului, al pielii, al secreţiilor, al organelor genitale.

Nu-ţi neglija puterea de atracţie!

Unele caracteristici exterioare: un parfum strident, remarci, reacţii exagerate, un gest grăbit, te pot îndepărta de cineva sau chiar îţi pot genera repulsie. Semnalele de atracţie pot fi involuntare, spontane (când ceva îţi face plăcere, pupilele ţi se dilată) sau voluntare, deliberate (priviri, tonalitatea vocii, machiaj, accesorii etc.). Când eşti atras sexual, ca băiat ai erecţie, iar - ca fată - te lubrifiezi vaginal.

Excitaţia sexuală creşte secreţia de hormoni mai ales androgeni (testosteron); estrogenii au un rol redus. Hormonii androgeni sunt prezenţi în cantitate mică şi la fete, la care predomină, însă, estrogenii. Aceşti hormoni pregătesc fata pentru sex vaginal, prin lubrifierea vaginului, dându-i elasticitate.

Dorinţa sexuală variază de-a lungul ciclului menstrual. Este mai mare înaintea ovulaţiei (la mijlocul ciclului) şi scade în ultima parte a ciclului menstrual. Corpul stimulează astfel fata să aibă sex, când este mai fertilă. Unele au un mai mare interes sexual în afara perioadei ovulaţiei, mai ales cele care au manifestări neplăcute cu acestă ocazie.
Interesul sexual este important într-o relaţie, dar relaţia nu trebuie să se bazeze numai pe acesta. O astfel de legătură este superficială, unilaterală şi de scurtă durată.

Cum devii sexy!

Începe cu încrederea în tine şi continuă cu inteligenţa, umorul şi aspectul fizic. Întotdeauna, însă, eşti mult mai sexy dacă eşti curat, decât dacă nu te speli şi eşti dezordonat. Depinde mai degrabă de stilul propriu şi mai puţin de îmbrăcămintea modernă.

Felul cum arăţi depinde de felul în care te simţi. Te simţi mai bine, dacă ai încredere în tine. Eşti avantajat, dacă eşti frumos şi ai o condiţie fizică bună. Majoritatea partenerilor sunt atraşi, însă, de personalitatea ta (sensibilitate, inteligenţă, umor, naturaleţe, bunătate). Învaţă să te cunoşti şi să te accepţi pe tine aşa cum eşti, indiferent de înălţime, greutate, mărimea sutienului sau costul accesoriilor. O atitudine plăcută e cel mai bun accesoriu.

Revistele cu femei goale

Băieţii încep nu numai să se gândească la fete, ci şi să le facă plăcere să se uite la poze "porcoase", cu femei dezbrăcate în reviste, cataloage de lenjerie sau pe Internet. Fetele sunt mai puţin interesate de asta, cu toate că nici ele nu se dau în lături, când e vorba de o revistă bună. Satisfacerea nevoii de cunoaştere a corpului omenesc şi de masturbare este normală. Aceasta nu este o perversitate şi nici nu este dăunătoare; e doar un răspuns la curiozitatea sexuală în dezvoltare. Dacă părinţii găsesc asemenea material în camera ta, pot reacţiona diferit. Unii pot ignora, alţii pot fi jenaţi sau chiar violenţi, în timp ce alţii vor profita de ocazie, pentru a discuta despre sexualitate cu copiii lor. Părinţii din mileniul al III-lea ar trebui să aibă în casă cărţi cu imagini explicite ale trupului omenesc şi ale organelor genitale, pentru a satisface curiozitatea tinerilor despre felul cum arată corpul în realitate şi cum fac dragoste oamenii.

Ceea ce tinerii nu ştiu este că mai tot ce văd în reviste şi la televizor, pe casete sau DVD-uri, este regizat. Modelele sunt alese dintr-un mare număr de femei, tocmai pentru că sunt altfel decât majoritatea şi - din această cauză - nu le poţi întâlni zilnic pe stradă. De cele mai multe ori, corpul lor este ajustat prin chirurgie plastică (silicon sau cortizon în sâni, buze, fese, obraji, liposucţie, păr fals, machiaj profesional pe tot corpul, de scenă), în special sânii. După ce modelele însele au fost ajustate personal, pozele - la rândul lor - sunt retuşate şi perfecţionate grafic, cu ajutorul programelor grafice computerizate.

Dacă această preocupare este îndelungată, ea poate dăuna adolescenţilor, care - în loc să-şi facă prietenii reale - visează la femei care nu există în realitate. 

Aceste poze perfecte din reviste desen-sibilizează băieţii, făcându-i să creadă că fetele trebuie să fie la fel, că sunt bune mai ales pentru sex şi că sexul trebuie să fie brutal, promiscuu, pentru a fi tentant. Aceasta denotă o abordare lacunară, superficială, fiind şi o sursă de nemulţumiri ulterioare.
Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro