Cont personal

Complexele adolescentului se intensifica in apropierea sarbatorilor!

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
O importantă transformare cognitivă a adolescenţei este deprinderea relaţiilor sociale....
 
Comunicarea nu se instaurează dintr-o dată! Este un proces lung şi dificil în care toţi...
 
Taguri: adolescent    complexe    cosuri    solduri    chirurgie  plastica 

 

In adolescenta, corpul copilului dumneavoastra trece prin niste schimbari radicale. Acesta este momentul in care copilul se transforma in adult. Din pacate, aceste schimbari sunt adesea foarte bruste, nu survin in acelasi moment pentru toti adolescentii si pot deveni, in unele cazuri, motive pentru tot felul de complexe. In special in perioada sarbatorilor de iarna, adolescentul isi studiaza si isi gaseste parca si mai multe defecte. Cum il putem ajuta?

Mi-a crescut un nas urias!

Trebuie sa recunoastem ca este destul de dificil sa ignori acest „obiect” care iti sta toata ziua lipit de fata! In adolescenta, nu toate cresc in acelasi ritm, iar nasul poate crea un dezechilibru vizibil in armonia fetei inca avand trasaturi copilaresti. Desigur, fetele sunt mai afectate decat baietii de acest complex, intrucat, de cand e lumea, nasurile cu adevarat impunatoare sunt caracteristice barbatilor si nu se potrivesc foarte bine in canoanele frumusetii feminine din ziua de azi. Cu timpul, trasaturile de adult se vor armoniza si vor crea un ansamblu mai putin dezechilibrat. Sau, din contra, caracterul interior se va acorda cu acest impunator semn distinctiv. Cert este ca, la maturitate, adultii au si alte posibilitati de a contracara o astfel de aparitie, apeland la interventii chirurgicale, o solutie radicala pe care, oricum, un adolescent nu o are la indemana. Cert este ca, cel putin deocamdata, mare lucru nu se prea poate face. Poate la anul!  

Mi s-au latit soldurile

Complexul numarul unu pentru fete, greutatea apare in orice conversatie. La pubertate, cand corpul lor incepe sa se transforme intr-unul de femeie, cele mai afectate de hormonii care stimuleaza cresterea sunt soldurile si fesele. Este de ajuns ca, la masa, sa li se spuna sa nu mai ia inca o bucata, sau sa poarte o discutie in contradictoriu cu fratele mai mare, ca deja complexul s-a si instalat. Mai puternica decat presiunea din mediul familial este astazi presiunea societatii. Desigur, este mult mai placut sa te identifici cu una dintre vedetele hollywoodiene trase parca printr-un inel, decat cu imaginea femeii, e drept, apreciata la vremea ei, dintr-un tablou al lui Rubens. Ce-i de facut? Fetele trebuie sa invete sa se imbrace corespunzator cu noile lor forme si, cel mai important, sa se obisnuiasca cu ele. Probabil ca vor parcurge un drum lung impreuna, pentru ca, uneori, nici regimurile nu reusesc sa rezolve totul.

Ajutor, am cosuri!

Acneea este, fara indoiala, semnul clasic al pubertatii. Tocmai acum, cand trebuie sa fim perfecti de Craciun si Revelion... Moralul tanarului poate fi destul de afectat, mai ales ca chipul este arma lui secreta, cu care iese in societate si isi afirma pozitia in raport cu sexul opus. Pana cand trece adolescenta si, odata cu ea, aceasta supraproductie hormonala, problema cosurilor il va insoti peste tot. Un prim pas pentru ameliorarea acestei situatii il reprezinta o igiena corecta si respectarea catorva reguli elementare. Intai de toate, trebuie sa termine cu eternele lamentari in fata oglinzii si sa-si mai planga de mila. Acestea nu il vor ajuta sa isi recapete increderea in sine. In plus, fiecare dintre noi avem tendinta de a remarca, intai de toate, defectele, atunci cand ne privim, ceea ce acum nu ii poate fi in niciun fel de ajutor.  

Chirurgia plastica nu este indicata pentru un adolescent

Daca adolescentului dumneavoastra ii trece prin cap o astfel de idee, trebuie sa-i explicati ca asta nu poate fi o solutie, mai ales acum. Chirurgia plastica nu functioneaza pentru adolescenti. Corpul si personalitatea individului trebuie sa fie bine definite inainte de a apela la acest tip de transformare. Cat despre comparatiile cu vedetele... in aparitiile din reviste, toate fotografiile sunt prelucrate: cearcanele dipar ca prin farmec, pielea se intinde, dintii se albesc. Si, in plus, daca unele dintre partile corpului raman naturale, altele, si anume cele care se remarca primele, au fost deja „imbunatatite” artificial. Ce puteti sa-l sfatuiti pe adolescentul dumneavoastra? Sa aiba rabdare, pentru ca este nevoie de timp sa depaseasca aceasta etapa, sa se ingrijeasca cu atentie, sa invete sa isi accepte corpul si transformarile prin care trece, pentru ca toti trebuie sa o facem, la vremea potrivita.


 

Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro