Cont personal

Trucuri pentru a va intelege bine cu adolescentul

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
O importantă transformare cognitivă a adolescenţei este deprinderea relaţiilor sociale....
 
Comunicarea nu se instaurează dintr-o dată! Este un proces lung şi dificil în care toţi...
 
Taguri: adolescentul  trucuri  adolescent  spatiu  parinti 
Cunoastem foarte bine conflictele de comunicare dintre parinti si adolescenti. Parintii sunt cicalitori si demodati iar adolescentii sunt rebeli si lipsiti de respect. Care este problema reala? Problema apare in momentul in care parintii au uitat ca si ei au fost adolescenti. Iata 4 trucuri care va vor ajuta sa va intelegeti mult mai bine copilul aflat in pragul adolescentei.
Un adolescent nu vrea sa vorbeasca despre sexualitate, chiar daca se gandeste la asta. Inevitabil, in perioada adolescentei se construieste identitatea sexuala - un subiect de care se tem adesea majoritatea parintilor. Chiar daca se gandeste la asta, cu siguranta adolescentul nu vrea sa vorbeasca despre acest lucru cu voi. Subiectul nu ar trebui sa fie insa tabu in mijlocul familiei, deoarece un adolescent ar trebui sa gaseasca aici toate raspunsurile la intrebarile sale. Prietenii si colegii de la scoala sunt deja cu siguranta interlocutorii sai, dar si familia ar trebui sa fie implicata. Dar sa vorbesti despre sexualitate nu este intotdeauna atat de usor! Incurajati-l sa se informeze si singur. Cu siguranta va fi mai putin jenant pentru el.

Un adolescent isi construieste stilul care este sacru pentru el. Stiti foarte bine ca nu in adolescenta dam dovada de cele mai bune gusturi in materie de haine. Totusi, un adolescent acum simte nevoia sa isi exprime stilul. Parintii prefera sa se poarte cu precautie si sa nu isi jigneasca copiii chiar daca dulapul lor o ia pe drumul gothicului, ceea ce nu este foarte sexy! Sfaturi: nu uitati ca voi sunteti cei care ii luati hainele adolescentului, deci ar trebui sa aveti un cuvant de spus in alegerile pe care le face. Aveti dreptul sa nu fiti de acord cu alegerile sale, ramaneti maestrul jocului, ascultati-l cand va vorbeste despre gusturile sale, refuzati ceea ce vi se pare ca nu poate fi purtat, si acceptati ocazional sa ii cumparati ceea ce detestati dar care ii face placere.

Un adolescent este tentat de lucrurile care sunt interzise. Alcool, canabis... Tinerii sunt din ce in ce mai mult consumatori de substante ilicite dar fara sa faca excese. Trebuie totusi sa ramaneti vigilenti. Preventiv, spuneti-i care sunt probleme provocate de consumul anumitor substante (ilegalitati, probleme de sanatate), fara ca sa il vizati in mod direct si sa il acuzati. Ramaneti in domeniul informatiei. Daca credeti ca adolescentul vostru sufera de vreo dependenta nu ezitati sa cereti ajutorul unui specialist (medic sau psiholog) ca sa abordati aceasta problema delicata cu el.

Un adolescent este complexat. Adolescenta este perioada in care corpul se schimba cel mai mult si foarte repede. Datorita acestor lucruri, adolescentul poate fi destabilizat, nu isi mai recunoaste corpul, nu se simt bine in corpul lor si cu noile lor forme si incearca adesea sa le ascunda. De aceea in aceasta perioada apar si problemele de alimentatie la tinerele fete. Regula de baza este sa nu faceti niciodata nicio remarca asupra fizicului lor (prea grasi, prea mici, etc). Adolescentii sunt  adesea morti dupa magazinele de haine, explicati-le ca manechinele nu reprezinta un model pe care ar trebui sa il urmeze! Invatati sa va ascultati adolescentul si daca starea lui de inconfort este reala duceti-l la un nutritionist. Daca nu vi se pare ceva important, vi se pare ca este trecator, explicati-i ca va trece, ca nu este decat o faza de tranzitie.

Un adolescent vrea sa aiba spatiul sau propriu. In adolescenta, copiii isi construiesc mai mult decat niciodata "bula" care este compusa din prieteni, din iubiri, din centrele lor de interes. Un spatiu propriu in care sa aiba intimitate este deci indispensabil si acesta trebuie sa fie respectat.

Tebuie sa va interesati intotdeauna de viata si de evolutia adolescentului vostru. Esential este sa va puneti la curent fara sa ii violati insa intimitatea. Daca adolescentul nu vrea sa vorbeasca inutil sa il fortati. Incepeti sa ii puneti mai degraba intrebari neutre ca sa ii demonstrati ca va intereseaza ceea ce se petrece in viata lui: "Cum a fost la scoala?, Ce mai fac prietenii tai?, Ce carte citesti?". Fiti atente la activitatile sale fara sa il spionati insa.
Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro