Cont personal

Ajutati-va adolescentul sa-si uite complexele

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
O importantă transformare cognitivă a adolescenţei este deprinderea relaţiilor sociale....
 
Comunicarea nu se instaurează dintr-o dată! Este un proces lung şi dificil în care toţi...
 
Taguri: adolescent    complexe    parinti    personalitate 
Pentru a ajuta un tanar sa-si depaseasca problemele legate de complexe, nimic nu este mai util decat forta cuvintelor. Dar daca ati epuizat toate argumentele si copilul dumneavoastra este inca obsedat de defectele sale fizice – sau nu - iata si cateva strategii suplimentare, care va vor fi de ajutor.

1. Invatati-l sa se accepte asa cum e

Chiar si actori sau manechini celebri marturisesc faptul ca se lupta cu propriile defecte fizice si ca nu sunt multumiti de aspectul lor fizic. Dar asta nu inseamna ca isi ascund corpul sau incearca cu orice pret sa si-l transforme. Solutia lor este mult mai simpla: invata sa-si accepte trupul asa cum este si sa-si asume defectele. De altfel, unele vedete reusesc chiar sa capete eticheta de persoana sexy tocmai datorita acestor mici (sau mari) imprefectiuni pe care nu incearca sa le camufleze.

2. Defectele – un atu major

Daca fiica dumneavoastra considera ca are nasul prea mare, carn sau coroiat (sau daca doar i se pare), exista solutii imediate pentru a rezolva problema. Mergeti cu ea la coafor. O noua  tunsoare poate ascunde defectul si, in plus, ii poate ridica moralul. Daca acesta solutie nu este viabila, incercati sa-i sugerati o schimbare de look – un nou tip de machiaj, o vestimentatie schimbata, poate chiar o vopsea de par semi-permanenta.

3. Prietenii la nevoie se cunosc

Unii adolescenti prefera sa se integreze intr-un grup care nu se potriveste neaparat personalitatii proprii, din teama de a nu fi singuri. De aceea, anturajul lor nu este intotdeauna cel mai adecvat. Astfel, apar rivalitatile neconstructive, criticile, poate chiar jignirile intre copii insotite, inevitabil, se scaderea respectului de sine si de ivirea sau adancirea complexelor. Incercati sa-i deschideti ochii si sa-l faceti sa inteleaga ca prietenii adevarati apreciaza calitatile sale interioare si nu aspectul fizic.

4. Increderea in sine

Un adolescent complexat sufera din pricina lipsei de incredere. Pentru a-l ajuta sa-si depaseasca aceste probleme, oferiti-i mijloace prin care sa-si poate descoperi talentele si pasiunile. Inscrieti-l la un curs de teatru, propuneti-i sa ia lectii de dans sau sa faca un sport oarecare. Astfel, isi va reevalua singur calitatile si, in plus, va putea sa lege noi relatii de prietenie.

5. Un program bine pus la punct

Daca adolescentul trece prin faza auto-studierii obsersive, nu-i lasati timp pentru aceasta analiza critica. Stiti prea bine, cu cat se studiaza mai mult, cu atat i se pare ca este mai urat, mai diform si mai dizgratios. Incercati sa-l indemnati sa iasa cat mai mult, sa citeasca, sa-si faca noi prieteni, sa se dedice unui hobby. Amintiti-i ca un suras frumos si putin umor fac minuni. Daca stie sa se puna in valoare, va reusi sa fie acceptat si iubit de cei din jur.
  

Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro