Cont personal

Concursurile scolare - perfectionare in domeniul preferat!

autor: Sebastian Stefan

 
Similare
Sportul reprezintă una dintre cele mai bune şcoli ale vieţii în care învăţăm să ne...
 
Tensiunea arteriala reprezinta presiunea cu care sangele circula prin vasele de sange. Valorile...
 
Orice parinte stie ca nu e deloc usor sa-i inveti pe copii bunele maniere. Dar cu siguranta...
 
La nastere, mintea unui copil este ca o carte nescrisa, cu pagini albe. Peste 20 de ani va fi...
 
Pentru copii, vestimentatia reprezinta o modalitate excelenta de a-si exprima personalitatea,...
 
Taguri: concursuri  scolare  organizate  copii 
Concursurile scolare fac parte din seria de activitati extracuriculare la care elevii pot lua parte optional sau dupa recomandarea cadrului didactic corespunzator. Acestea pot fi, dar nu se rezuma la: Olimpiade scolare organizate de ministerul educatiei si cercetarii nationale, concursuri organizate de fundatii culturare private sau non-profit (ex: concursul "Cangurul") sau chiar concursuri locale organizate de catre cadrele didactice. Domeniul concursurilor este foarte vast, de la matematica pana la pictura, de la muzica pana la fotografie, de la fizica pana la literatura permitand participarea oricui.
   
Participantii acestor concursuri sunt pusi intr-o continua competitie, incercand atat sa iasa in evidenta in domeniul respectiv cat si sa obtina "premiul cel mare". Care este acest "premiu"? Ei bine, de cele mai multe ori, aparent nimic. Dupa cum bine stim, primele etape din olimpiadele scolare nu au nici un fel de premiu material, iar toate celalalte concursuri au premii simbolice (de la simple diplome pana la scurte vacante oferite castigatorilor). Insa ce ofera cu adevarat aceste concursuri nu numai castigatorilor dar tuturor participantilor este o sursa inepuizabila de motivatie care le ofera copiilor dorinta de aprofundare si prefectionare intr-un domeniu anume.

Dezvoltarea spiritului de initiativa

Concursurile scolare mai stimuleaza spiritul de initiativitate, abilitatile sociale si de comunicare, imaginatia si le ofera o noua oportunitate de a asimila cunostinte noi. Desigur ca printre altele vor influenta si rezultatele scolare si vor diminua efortul depus pentru, timpul castigat dedicandul aprofundarii domeniului preferat.
   
Majoritatea concursurilor castiga o bulina rosie datorita modului de desfasurare. De obicei acestea sunt interactive, relaxante si stimulative. Intr-un mod subliminal ele obliga elevul sa isi imbunatateasca viteza de reactie si sa intuiasca intodeauna intrebarea sau chiar raspunsul. O alta bulina rosie este incercarea organizatorilor de a consolida relatile dintre diverse institutii culturare nationale sau de peste hotare prin oferirea premilor sub forma de excursii sau schimbari temporare de elevi.
   
Din pacate nu toti copii au oportunitatea de a participa la toate aceste concursuri in special datorita lipsei de informare. Pentru a rezolva aceasta problema este recomadata sa mentineti o legatura stransa ca parinte cu cadrul didactic al copilului dumneavoastra si sa ii faceti cunoscuta dorinta de a trimite copilul la astfel de concursuri. De asemenea puteti verifica pe internet, atat pe site-ul ministerului educatiei cat si pe forumuri sau motoare de cautare pentru concursuri organizate in apropierea dumneavoastra. 
   
Prin urmare, putem afirma ca toate aceste concursuri, indiferent de domeniul lor sau premiul oferit stimuleaza foarte mult imaginatia si gandirea, ofera motivatia atat de necesara in procesul de invatare si ajuta la dezvoltarea talentelor, abilitatilor si cunostintelor urmarind formarea atat din punct de vedere profesional cat si personal.
Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro