Cont personal

8 meserii pe care adolescentii le doresc

autor: Echipa GP

 
Similare
Identitatea reprezintă conştiinţa imaginii de sine a individului, aşa cum este percepută...
 
Iubirea este unul dintre cele mai personale sentimente ale omului, fiecare având propriul...
 
În secolul 21 adolescenţii se confruntă cu situaţii poate mai dificile decât în orice...
 
O importantă transformare cognitivă a adolescenţei este deprinderea relaţiilor sociale....
 
Comunicarea nu se instaurează dintr-o dată! Este un proces lung şi dificil în care toţi...
 
Taguri: meserii  publicitate  adolescentii  nevoie  parinti 
In curand, copilul tau va dori si va trebui sa urmeze o anumita cale. Cel mai important lucru este sa il lasi sa aleaga singur ceea ce isi doreste sa faca. Atunci cand face alegerea, e bine ca el sa nu simta o presiune sau o dorinta prea tare de-a ta de a-l determina sa urmeze o anumita facultate.

Sigur ca ti-ai dori sa devina ce tu poate n-ai putut deveni din lipsa de mijloace materiale sau din acelasi motiv, al neintelegerii parintilor. Poate ca tu stii de pe acum care sunt meseriile ,,banoase" si-ti doresti ca el sa-si aleaga una dintre ele, pentru a-i fi bine si pentru a avea o viata indestulata, fara mari probleme. Insa trebuie sa-ti amintesti mereu ca dorinta lui este cea mai importanta pentru toate. In plus, e bine sa-i observi inclinatiile si sa i le sustii. Urmareste-l cu atentie. Vezi daca are talent la desen, la muzica, daca ii plac stiintele fixe sau daca scrie frumos. Observa in ce directie isi canalizeaza imaginatia.

Venind in ajutorul tau, am alcatuit o lista cu o serie de meserii moderne pe care adolescentul tau e posibil sa le aleaga.

1. Intr-o agentie de publicitate. Multi parinti din ziua de azi nu stiu exact cum se desfasoara lucrurile intr-o agentie de publicitate. Sunt mai multe posturi pe care le poti ocupa intr-o asemenea agentie. Poti lucra in departamentul de creatie, daca ai imaginatie. Poti lucra in departamentul de client-service, in cel de productie sau in cel de media. Studiile care pot duce la un asemenea job sunt multe si nu sunt restrictive. Studii de comunicare se fac la SNSPA dar si la Universitate. Universitatea de arte este de asemenea un start bun pentru cei cu talent la desen care vor sa lucreze intr-o agentie de publicitate. De asemenea, cea de litere sau ASE-ul. Nu exista o reteta sigura, insa marketingul si comunicarea se apropie cel mai mult de finalitatea dorita.

2. Jurnalist. Pentru asta e nevoie, asa cum e destul de usor de imaginat, de o facultate de jurnalism. Si absolventii de litere sau limbi straine ajung uneori jurnalisti. Nu e usor sa te afirmi intr-o asemenea meserie, insa e un domeniu care-ti poate aduce multe satisfactii.

3. Decorator. Meseria de decorator este una foarte frumoasa. Consta in a umple diverse spatii, pentru locuit sau cu alte scopuri, cu rodul imaginatiei tale. Cei care practica aceasta meserie sunt de regula absolventi ai unei facultati de arhitectura si design interior.

4. Auditor. Exista, in Bucuresti, cateva companii multinationale care ofera servicii de audit. Sunt foarte faimoase, oferind posibilitatea unei cariere satisfacatoare. Pentru a ajunge auditor, e bine sa ai la baza studii economice, de preferat de contabilitate.

5. DJ. Pentru a fi DJ nu ai nevoie de studii superioare. E nevoie de simt muzical si de originalitate. E o ocupatie foarte interesanta, care poate aduce foarte multi bani, insa e destul de greu sa ajungi intre cei mai cunoscuti si solicitati DJ. De obicei se pleaca de la un hobby si se poate ajunge la un nivel foarte profesionist la nivel international.

6. Scenarist sau regizor. Pentru asta e nevoie de studii de specialitate la UNATC. Dupa terminarea Universitatii, se pot urma si mastere specializate in scenaristica si regie.

7. Fotomodel. Daca adolescentul tau vrea sa devina fotomodel, ar fi trebuit sa faca deja ceva in sensul asta. Meseria asta incepe de obicei in jurul varstei de 15-16 ani, fiind, ca si cea de sportiv, una care se incheie destul de devreme.

8. Organizator de evenimente. Pentru asta nu e nevoie de studii specializate. E nevoie doar de multa rabdare, spirit anteprenorial si deschidere in munca cu alti oameni.
Comentarii
Nu exista niciun comentariu adaugat inca.
Fii tu primul care comenteaza acest articol.
PRINT

Ultimele postari

Intra in lacafenea.ro